Ruben van Bommel

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Ruben van Bommel

Ruben van Bommel is een Nederlandse aanvaller. In de zomer van 2023 maakt hij de overstap van eerstedivisionist MVV Maastricht naar eredivisionist AZ.

  • Ruben van Bommel is de zoon van oud-international Mark van Bommel
  • Hij speelt momenteel voor AZ
  • De aanvaller beleefde zijn doorbraak bij MVV Maastricht

Clubcarrière

Van Bommel werd op 3 augustus 2004 geboren in het Limburgse Meerssen. Hij is een zoon van voetbaltrainer en oud-international Mark van Bommel en is de kleinzoon van voetbaltrainer Bert van Marwijk. Ook zijn broer Thomas van Bommel is profvoetballer.

De voetbalcarrière van Van Bommel ging van start bij amateurclub SV Meerssen. In zijn geboorteplaats speelde de aanvaller zich in de kijker bij PSV, waar vader Mark furore maakte als voetballer. Hij doorliep verschillende jeugdelftallen, maar brak er niet door. In 2026 koos Van Bommel voor een overstap naar de jeugdopleiding van MVV Maastricht.

Doorbraak bij MVV

Van Bommel debuteerde op 8 augustus 2022 als invaller voor MVV Maastricht, dat met 3-1 verloor bij Jong AZ. Ook zijn oudere broer Thomas maakte deel uit van het Limburgse elftal. Een week na zijn debuutwedstrijd maakte de linksbuiten zijn eerste doelpunt als profvoetballer door tegen NAC Breda de 3-0 voor zijn rekening te nemen. MVV won deze wedstrijd met 3-1.

Van Bommel en MVV beleefden gezamenlijk een goed seizoen. De Limburgse formatie slaagde er niet in om zich via de play-offs te belonen met promotie naar de Eredivisie, maar met vijftien doelpunten en vijf assists in 34 officiële wedstrijden speelde Van Bommel zich in de kijker. Menig Eredivisie-club toonde gedurende zijn debuutseizoen al interesse en uiteindelijk koos hij voor een overstap naar AZ. In Alkmaar tekende de aanvaller voor vier seizoenen.

AZ

Bij AZ haakte Van Bommel vanaf het begin tamelijk moeiteloos aan. Hij maakte zijn officiële debuut op 10 augustus 2023 in de met 0-1 gewonnen voorronde Conference League-wedstrijd tegen Santa Coloma in Andorra. Drie dagen later mocht de aanvaller zijn Eredivisie-debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles (5-1 overwinning). Van Bommel tekende meteen voor een doelpunt en een assist.

Laatste update: 15 augustus 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie