Denso Kasius

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Denso Kasius

Denso Kasius is een Nederlandse rechtsback. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van het Italiaanse Bologna naar eredivisionist AZ.

  • Kasius speelt momenteel voor AZ
  • De rechtsback werd in 2023 opgepikt bij Bologna
  • Hij begon zijn profcarrière bij FC Utrecht

Clubcarrière

Kasius werd op 6 oktober 2002 geboren in Delft. In zijn geboortestad trapte hij zijn voetballoopbaan af in het shirt van amateurclub DHC Delft, waar zijn potentieel werd ontdekt door Sparta Rotterdam. De vleugelverdediger speelde gedurende zijn jeugdopleiding ook voor Feyenoord, ADO Den Haag en FC Utrecht.

Profdebuut in Keuken Kampioen Divisie

In de Domstad maakte Kasius zijn debuut als profvoetballer. Op 20 januari 2020 mocht hij met Jong FC Utrecht aantreden in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Roda JC Kerkrade (2-1 overwinning). Hij viel acht minuten voor tijd in voor Sylian Mokono en pakte in blessuretijd meteen zijn eerste gele kaart in het betaald voetbal. Kasius speelde in het seizoen 2020-2021 nog eens zes wedstrijden voor het beloftenteam van FC Utrecht.

In januari 2021 werd Kasius voor anderhalf jaar uitgeleend aan FC Volendam. Hij maakte hier zijn debuut in de met 1-4 verloren thuiswedstrijd tegen De Graafschap, hoewel de debutant nog wel een assist op Martijn Kaars noteerde. Kasius speelde in de praktijk ‘maar’ één jaar voor Het Andere Oranje. Na 37 officiële wedstrijden (zes doelpunten, vier assists) werd hij door FC Utrecht doorverkocht aan het Italiaanse Bologna. Naar verluidt kwamen beide clubs een transfersom van drie miljoen euro overeen.

(Pro Shots)

Serie A-avontuur

Kasius debuteerde op 6 februari 2022 in de hoofdmacht van Bologna. Zijn nieuwe werkgever bleef in de Serie A steken op een 0-0 gelijkspel tegen Empoli. In de daaropvolgende maanden mocht de rechtsback eveneens opdraven in de competitiewedstrijden tegen SS Lazio (3-0 nederlaag), Atalanta Bergamo (0-1 nederlaag), AC Milan (0-0), Juventus (1-1), AS Roma (0-0) en Sassuolo (1-3 nederlaag).

In het seizoen 2022-2023 mocht Kasius opnieuw zeven keer opdraven in de Serie A. Bologna verhuurde de verdediger halverwege het seizoen aan het Oostenrijkse Rapid Wien, waar hij twaalf keer mocht opdraven. In de zomer van 2023 keerde Kasius terug naar Nederland om zich aan te sluiten bij AZ.

AZ

Kasius maakte op 17 augustus 2023 zijn debuut voor AZ, dat FC Santa Coloma met 2-0 wist te verslaan in de voorrondes van de Conference League. Drie dagen later debuteerde de verdediger in de Eredivisie tegen RKC Waalwijk (1-3 zege).

Laatste update: 12 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie