Jonk snapt niks van Italiaanse transfer Kasius: “Hou niet van middelmaat”

Foto: Jonk snapt niks van Italiaanse transfer Kasius: “Hou niet van middelmaat”

De stap van FC Volendam naar Bologna, die Denzo Kasius afgelopen weekend maakte, werd door menigeen als droomtransfer betiteld. Niet door Volendam-trainer Wim Jonk, die weinig snapt van de overstap.

FC Utrecht stalde de 19-jarige rechtsback aan De Dijk, die nu ineens een reuzenstap maakt naar de Serie A. “Ik kijk vooral naar ontwikkeling”, begint Jonk in een interview met NH Nieuws. “Hij was net gewend aan een bepaalde speelwijze. Dat deed hij vrij goed. Het is een talentvolle jongen, maar hij heeft nog ontzettend veel stappen te maken. Dan is de stap naar de Italiaanse competitie een enorme stap.” 

Focussen op ontwikkeling

Jonk maakte in de jaren negentig de stap naar Italië. Na vijf jaar Ajax vertrok de middenvelder destijds naar Internazionale. Kasius heeft daarentegen nog geen ervaring op het hoogste niveau in de benen. “Ik weet wel hoe het er aan toe gaat. Ik zou wat meer geduld hebben betracht om nog meer keuzes te krijgen en me vooral focussen op mijn ontwikkeling. Want er is nog zoveel te leren.”

De oefenmeester denkt dat Kasius uiteindelijk een hoger niveau kan aantikken dan Bologna, dat in de middenmoot staat. “Ik hou niet van middelmaat. Daar doe ik niemand tekort mee, maar ik zie bij hem een bepaalde potentie die voor een hoger niveau geschikt is. Dus dan zou ik kijken naar een betere combinatie, die mij zou passen.”

Zege voor Volendam morgen? Bij bet365 verdien je 1.3x je inzet!

❓? | Serieuze vraagtekens zet @fcvolendam-trainer Wim Jonk bij de transfer van Denso Kasius naar @BfcOfficialPage. #voljut

?️ “Ik houd niet van middelmaat” pic.twitter.com/J7TmQV1VOo

— NH Sport (@NHSport_) February 3, 2022

Eens met Jonk?

  • Ja, heel goed gesproken
  • Nee, mooie transfer
84+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie