Ajax bezegelt lot voor FC Volendam

Ajax heeft zondag geen averij opgelopen in de strijd om plek vijf. De Amsterdammers wonnen met 1-4 van FC Volendam, dat daardoor definitief is gedegradeerd.

Ajax maakt geen fout bij FC Volendam

FC Volendam dacht vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Verdediger Damon Mirani werd in de vijandelijke zestien gevloerd door doelman Gerónimo Rulli, waarna scheidsrechter Alex Bos naar het scherm werd geroepen door de VAR. De Amsterdamse club had echter het geluk dat het slachtoffer zich in buitenspelpositie bevond en dus ontsnapte Ajax met een vrije trap mee.

Na de minutenlange dreiging van een strafschop nam Ajax de overhand. Chuba Akpom had de 0-1 op zijn hoofd, maar diens kopbal raakte de lat. Vervolgens lukte het ook Brian Brobbey niet om de openingstreffer op het bord te zetten. In korte tijd stuitte de spits tot tweemaal toe op Volendam-doelman Mio Backhaus.

In de 25ste minuut viel de logische openingstreffer dan toch. Kenneth Taylor schoot de bal op fraaie wijze binnen, waardoor Ajax met een voorsprong de kleedkamer mocht opzoeken. Volendam kreeg nog wel een mogelijkheid op de gelijkmaker, ware het niet dat aanvaller Vivaldo een voorzet niet tegen de touwen wist te lopen.

Ajax ontsnapt en loopt uit

Vlak na rust kreeg Volendam dé kans op de 1-1. Aanvaller Darius Johnson werd één op één met Rulli gezet, maar had de pech dat zijn wippertje de paal raakte. In de 59ste minuut wist Ajax wel toe te slaan. Backhaus wist een voorzet van Mika Godts niet optimaal te verwerken en daardoor kreeg Akpom de mogelijkheid om de 0-2 af te werken.

De tweede Ajax-treffer bezegelde het lot van FC Volendam. In de laatste twintig minuten liep de schade zelfs nog verder op. Brobbey prikte de 0-3 binnen in de verre hoek, waar opnieuw Taylor de vierde voor zijn rekening nam. Wel redde Benaissa Benamar de Volendamse eer.

Scoreverloop: 0-1 (25′) K. Taylor, 0-2 (59′) C. Akpom, 0-3 (70′) B. Brobbey, 0-4 (77′) K. Taylor, 1-4 (80′) B. Benamar