Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam

Foto: Van de Ven eist megabedrag van FC Volendam

De Telegraaf meldt dat Micky van de Ven FC Volendam heeft aangeklaagd bij de arbitragecommissie. De voormalige speler van de Eredivisie-club claimt recht te hebben op bijna 450 duizend euro.

Micky van de Ven eist tonnen van Volendam

Volendam, dat vorig jaar ook al een geschil had met Carel Eiting, bevond zich eerder al in een conflict met Van de Ven voor de arbitragecommissie. Destijds ging de verdediger van Tottenham Hotspur, die voorheen bij VfL Wolfsburg speelde, zonder succes de strijd aan, maar slaagde er toch in zijn droomtransfer te maken. Nu staat hij voor de tweede keer tegenover zijn voormalige club in een juridische strijd.

De Telegraaf meldt dat Mr. Frans de Weger namens ‘de heer M. (Micky) van de Ven’ op maandag een verzoekschrift heeft ingediend bij de arbitragecommissie van de KNVB. In de samenvatting op pagina 3 staat: ‘Partijen hebben een beëindigingsovereenkomst gesloten waarin staat opgenomen dat Van de Ven recht heeft op tien procent van de netto transferopbrengst.’ De international van Oranje maakte in 2021 voor 3,5 miljoen euro de overstap van Wolfsburg naar Volendam, waarbij Van de Ven 350 duizend euro van die transfersom ontving.

Bij het betalen van dat bedrag is flink wat misgegaan. Volendam is het daar niet mee eens. “De club betwist dat en meent dat alleen de door VfL Wolfsburg betaalde 3,5 miljoen euro de netto transferopbrengst behelst”, schrijft De Telegraaf. Van de Ven en zijn advocaat putten kracht uit een recente uitspraak van de arbitragecommissie in een vergelijkbare zaak tussen Go Ahead Eagles en FC Utrecht. Destijds concludeerden de arbiters in Zeist dat de doorverkoopregeling ‘ruimhartig’ moest worden geïnterpreteerd. Wanneer er een rechtszaak plaatsvindt, is nog onbekend.

Wint Van de Ven deze arbitragezaak?

  • Ja, denk het wel.
  • Nee, denk het niet.
461+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie