EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Nathan Aké ingewisseld bij Oranje?

Foto: Nathan Aké ingewisseld bij Oranje?

Micky van de Ven vertolkte zaterdag in de kwartfinale tegen Turkije een heldenrol door vlak voor tijd een bal voor de doellijn weg te halen. De verdediger moet het tot nu toe doen met invalbeurten, maar toch klinken er her en der geluiden om de pijlsnelle Van de Ven tegen Engeland te laten beginnen tegen Bukayo Saka.

Van de Ven in plaats van Aké tegenover Saka?

Van de Ven was maandochtend aanwezig op het persmoment van Oranje, waar hij nog even terugblikte op die hectische slotfase tegen de Turken. “De laatste minuten was het overleven, toen hebben we als team onze mentaliteit laten zien. Ik vind het natuurlijk niet erg om te verdedigen, daarom ben ik verdediger geworden.”

De verdediger kwam dit toernooi al meerdere malen binnen de lijnen voor Nathan Aké, maar een basisplaats zat er nog niet in. “‘Je wil altijd een basisplaats, maar de rol die ik nu krijg is wisselspeler. Dan moet ik mijn steentje bijdragen als ik erin kom. Invallen is vaak lastig, afhankelijk van de wedstrijd. Je hebt tijd nodig om in het ritme te komen. Maar ik doe wat de bondscoach van me vraagt.”

Woensdag staat Oranje tegenover Engeland waar de snelle rechtsbuiten Saka speelt. Daartegenover zou Van de Ven kunnen spelen, al lijkt Koeman Aké niet snel te gaan wisselen. Ook Van de Ven ziet dat niet gebeuren. “Dat is aan de bondscoach. Nathan en Virgil zitten voor mij, dat zijn twee fantastische verdedigers die het ook goed doen. Dan is het aan mij om me daarin te schikken. Saka is een goede voetballer met snelheid, maar Nathan en Virgil hebben ook veel snelheid. Ik weet zeker dat zij hem ook kunnen uitschakelen.”

Wie moet Koemans als linksback opstellen?

  • Aké
  • Van de Ven
620+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie