EK finale:

Spanje

-

Engeland
14 juli 21:00

Wed €5 en scoor €50 aan free bets tijdens het EK 2024!

Micky van de Ven: “Of ik sneller ben dan Bukayo Saka?”

Foto: Micky van de Ven: “Of ik sneller ben dan Bukayo Saka?”

Oranje-verdediger Micky van de Ven is geen eerste keus op het EK voor bondscoach Ronald Koeman. Wel heeft de speler van Tottenham al wat speelminuten mogen krijgen als invaller. Uiteraard hoopt hij woensdag wel aan de aftrap te verschijnen om Engelse-sterspeler Bukayo Saka het leven zuur te maken.

Micky van de Ven over zijn rol bij Oranje en Bukayo Saka

Tijdens de persconferentie wordt hem gevraagd of hij sneller is dan zijn directe tegenstander bij Engeland, namelijk Bukayo Saka. “Dat is ongemakkelijk om over jezelf te zeggen. Maar kijk naar de data en je hebt het antwoord. Ik ken Saka natuurlijk van Arsenal in de Premier League. We hebben tweemaal tegen elkaar gespeeld. Een speler met enorme kwaliteiten.” Tot dusver speelt Nathan Aké op de plek linksachter. Ook wanneer er een rappe buitenspeler bij de tegenstander in de basis stond, bleef Van De Ven op de bank. “Of ik wel of niet speel, het ligt aan de bondscoach”, is Van De Ven kort en duidelijk.”

‘Dat overleven doet iets met ons’

Van De Ven gaat verder over de situatie bij Oranje. “We bespreken alles na uiteraard, het zou raar zijn om alleen de laatste tien minuten te bespreken. Maar het doet iets met ons, dat overleven, de mentaliteit laten zien en als team opereren. Ik vind het zelf ook niet erg om te verdedigen, daarom ben ik ook verdediger. Natuurlijk heb je het liefst de bal en dat hopen we ook te doen tegen de Engelsen. Zodat zij meer moeten rennen.” Veel Oranje fans vinden het lastig om een favoriet aan te wijzen op de linksback positie. Dat geeft aan dat Van De Ven er goed op staat. De 23-jarige speler uit Wormer voelt zich ondanks zijn reserverol in het elftal van Koeman een vaste waarde. “Als je er vaak in komt en je kunt iets extra’s brengen. Iedereen wil spelen, maar als jouw rol wisselspeler is en je komt erin, dan moet je een bijdrage kunnen leveren”, aldus Van De Ven.

Wie moet er linksback spelen tegen Engeland?

  • Nathan Aké
  • Micky van de Ven
526+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie