Ibrahim Sadiq is een Ghanese vleugelaanvaller. Sinds de zomer van 2023 staat hij op de loonlijst van eredivisionist AZ.

• De aanvaller kwam in 2023 over van BK Häcken
  • Met deze club won hij de Zweedse beker
  • Eerder kwam Sadiq uit voor Right to Dream Academy en FC Nordsjaelland

Clubcarrière

Sadiq werd op 7 mei 2000 geboren in het Ghanese Buduburam. In zijn thuisland speelde de aanvaller voor de Right to Dream Academy, waar hij zich in de kijker speelde bij FC Nordsjaelland. In 2018 maakte de rechtspoot de overstap naar de Deense club.

Smaakmaker in Scandinavië

Op 15 juli 2018 maakte Sadiq zijn officiële debuut voor FC Nordsjaelland. In de Superligaen-wedstrijd tegen Esbjerg fB (1-0 overwinning) mocht hij na 73 minuten invallen. De aanvaller speelde tot februari 2022 in totaal 63 officiële wedstrijden voor de club (zes doelpunten en vier assists).

(Pro Shots)

Sadiq maakte begin 2022 de overstap naar BK Häcken. De jeugdinternational van Ghana groeide uit tot een fenomeen door 27 doelpunten en acht assists te produceren in 43 gespeelde wedstrijden. Hij bleek vooral op dreef in het Zweedse bekertoernooi. In zes bekerduels leverde hij zeven doelpunten en twee assists af, waaronder een dubbelslag in de finale tegen Mjällby AIF (4-1 overwinning).

Transfer naar AZ

Met zijn productiviteit bij BK Häcken wekte Sadiq de aandacht van AZ. In de zomer van 2023 maakte hij voor circa vier miljoen euro de overstap naar Alkmaar. De Ghanees debuteerde op 17 september in de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam (2-0 zege) door Mayckel Lahdo na 72 minuten af te lossen. Zijn eerste doelpunt voor AZ maakte hij op 26 oktober 2023 in de Europa League-wedstrijd tegen Aston Villa (1-4 nederlaag).

Laatste update: 14 februari 2024