Lequincio Zeefuik

Leeftijd: 19

Het laatste nieuws over Lequincio Zeefuik

Lequincio Zeefuik is een Nederlandse aanvaller met Surinaamse roots. In februari 2024 maakte hij de overstap van FC Volendam naar competitiegenoot AZ.

  • Zeefuik speelt momenteel voor AZ
  • De aanvaller promoveerde met FC Volendam naar de Eredivisie
  • Broers Género en Deyovaisio Zeefuik haalden het profvoetbal ook

Clubcarrière

Zeefuik werd op 26 november 2004 geboren in Amsterdam. Het gezin bestond naast zijn ouders uit drie broers: Género, Gairvyno en Deyovaisio. Zowel eerst- als laatstgenoemde schopte het eveneens tot profvoetballer. In april 2019 sprak zijn jongste broer al lovende woorden in Voetbal International: “Lequincio heeft een heel goede techniek. Hij moet alleen meer inzet tonen, meer doorjagen. Ik heb het daar ook al met hem over gehad. Gaat hij dat ook nog doen, dan wordt hij denk ik een grote voetballer.”

De voetbalcarrière van Zeefuik ging van start bij de Amsterdamse amateurclub ASV DWV. Via DVC Buiksloot en ASV Joga Fortius kwam de aanvaller in 2017 terecht in de jeugdopleiding van FC Volendam. De Amsterdammer doorliep de academie van Het Andere Oranje.

In het shirt van FC Volendam (Pro Shots)

Debuut voor FC Volendam

Zeefuik debuteerde op 25 april 2021 in het betaald voetbal. FC Volendam-trainer Wim Jonk liet hem na 75 minuten invallen in de Keuken Kampioen Divisie-wedstrijd tegen Telstar. In de 92ste minuut nam de aanvaller meteen zijn eerste doelpunt als profvoetballer voor zijn rekening. Met zijn zestien jaar en 150 dagen werd Zeefuik de jongst scorende debutant in het betaald voetbal sinds RBC Roosendaal-aanvaller Henk Vos in 1984.

FC Volendam greep in 2021 naast promotie naar de Eredivisie, maar maakte een jaar later alsnog de stap naar het hoogste niveau. Op 28 augustus werd de aanvaller matchwinner in de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-0). Nadien wist Zeefuik onder meer te scoren in de wedstrijden tegen Ajax (2022) en Feyenoord (2023), die wel allebei aan het langste eind trokken. Hij trok daarmee de aandacht van verschillende clubs. Op 1 februari 2024 maakte AZ zijn komst wereldkundig.

Transfer naar AZ

AZ betaalde een relatief bescheiden transfersom voor Zeefuik. De aanvaller debuteerde drie dagen na zijn overstap in de Eredivisie-wedstrijd tegen Feyenoord (0-1 nederlaag) als invaller.

Laatste update: 13 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie