Hobie Verhulst

Leeftijd: 31

Het laatste nieuws over Hobie Verhulst

Hobie Verhulst is een Nederlandse doelman. Sinds de zomer van 2020 staat hij op de loonlijst van AZ, waar hij zijn professionele carrière eerder al aftrapte.

  • Verhulst speelt momenteel voor AZ
  • De doelman kwam eerder uit voor MVV Maastricht, FC Volendam en Go Ahead Eagles

Clubcarrière

Verhulst zag op 2 april 1993 het levenslicht in Amsterdam. Zijn voetbalcarrière ging van start bij amateurclub Kooger Football Club (KFC), waar hij zich in de kijker speelde bij AZ. In 2004 maakte de doelman de overstap naar de jeugdopleiding in Alkmaar.

Eerste AZ-periode

Verhulst doorliep de jeugdopleiding van AZ. Hij werd tot de zomer van 2014 meermaals opgenomen in de wedstrijdselectie van de hoofdmacht, maar tot een officieel debuut kwam het niet. Om die reden maakte de sluitpost transfervrij de overstap naar eerstedivisionist MVV Maastricht.

MVV Maastricht

Ook bij MVV Maastricht wist Verhulst niet door te breken. Hij fungeerde in Limburg als reservedoelman, maar maakte in het seizoen 2014-2015 wel zijn eerste minuten als prof. Op 6 februari 2015 mocht Verhulst de geblesseerd geraakte Jo Coppens vervangen tijdens de uitwedstrijd tegen Sparta Rotterdam (4-1 nederlaag). Ook in de duels met Jong FC Twente (2-2) en Jong Ajax (1-3 zege) werd er een beroep gedaan op de geboren Amsterdammer.

FC Volendam

Verhulst beleefde zijn doorbraak als doelman bij FC Volendam. Na zijn debuut tegen NAC Breda (1-4 overwinning) op 7 augustus 2015 speelde de doelman verreweg de meeste wedstrijden namens Het Andere Oranje. In het seizoen 2016-2017 werd hij door supporters zelfs verkozen tot Speler van het Jaar. In 118 officiële wedstrijden noteerde Verhulst 24 keer een clean sheet.

Go Ahead Eagles

Na drie seizoenen FC Volendam koos Verhulst in de zomer van 2018 voor Go Ahead Eagles. In Deventer stond hij twee seizoenen onder de lat, met een totaal van 75 optredens en twintig clean sheets. De doelman slaagde er niet in om te promoveren met de Deventenaren. In 2019 leek dat te lukken via de play-offs om promotie/degradatie, maar op sneue wijze ging het mis door toedoen van RKC Waalwijk.

(Pro Shots)

Terugkeer bij AZ

Verhulst maakte in de zomer van 2020 alsnog de overstap naar de Eredivisie. De doelman keerde terug naar AZ, waar hij als stand-in fungeerde voor Marco Bizot. In de vierde speelronde van het seizoen mocht hij dan eindelijk zijn officiële debuut maken voor de Alkmaarse formatie. Op bezoek bij Sparta Rotterdam kreeg zijn concurrent een rode kaart, waardoor Verhulst de wedstrijd mocht afmaken. Hij kon niet verhinderen dat AZ een 4-4 gelijkspel moest toestaan, na een 0-4 voorsprong.

Door de schorsing van Bizot speelde Verhulst ook de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo (2-2). In de zomer van 2021 vertrok zijn concurrent naar Frankrijk, waardoor hij opschoof in de pikorde. Na vier wedstrijden, waaronder de voorronde Europa League-duels met Celtic, moest de doelman echter plaatsmaken voor de net aangetrokken Peter Vindahl Jensen. Verhulst zat de rest van het seizoen 2021-2022 op de reservebank bij AZ.

Vindahl maakte geen overtuigende indruk onder de AZ-lat. In het seizoen 2022-2023 keerde Verhulst terug in de basisformatie en dat bleef het geval tot begin 2023. De komst van Mathew Ryan betekende opnieuw degradatie naar een reserverol.

Laatste update: 28 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie