Hobie Verhulst: “Dit is voor mij hét moment”

Foto: Hobie Verhulst: “Dit is voor mij hét moment”

Bij AZ lijkt Hobie Verhulst opeens eerste keeper te zijn, waar Peter Vindahl (vooralsnog) genoegen moet nemen met een plekje op de reservebank. De nieuwe eerste doelverdediger van de Alkmaarders is van plan om deze kans niet aan zich voorbij te laten gaan…

In een uitgebreid interview met Voetbal International legt Verhulst uit hoe hij te horen kreeg dat hij een positie op zou schuiven: “Bij de start van de voorbereiding kregen we te horen dat de concurrentiestrijd om een basisplaats open was. Vorig jaar lag dat anders. Toen was duidelijk dat ik het vertrek van Bizot zou opvangen, totdat een nieuwe keeper was aangetrokken. De staf was tevreden over hoe ik het die periode invulde, maar na zijn komst viel de keuze op Peter Vindahl. Deze zomer bood nieuwe kansen. Twee weken geleden mocht ik starten in de oefenwedstrijd tegen Olympiakos en daarna tegen Westerlo opnieuw. Vanaf dat moment ben ik gaan focussen op de wedstrijd tegen Tuzla City.”

Oefenmeester Pascal Jansen is er echter zeker van zijn opties open te houden, hij doet geen toezeggingen… “Zekerheid heb je nooit bij een grote club als AZ. Ik voel vertrouwen en moet het nu gewoon laten zien. Dan heeft het niet zoveel zin naar de langere termijn te kijken. Ik geef alles wat ik heb tijdens trainingen en focus me op elke eerstvolgende wedstrijd. Meer kan ik niet doen. Ik ben inmiddels een ervaren doelman, met veel wedstrijden in het profvoetbal achter mijn naam. Dat helpt mezelf te concentreren op wat ik in deze situatie moet doen.”

Nummer één

Verhulst benadrukt: “Dit is voor mij hét moment. Het is aan mij de club te overtuigen dat ik de nummer één ben. Dat is mijn doelstelling. Ik ben trots en blij met waar ik nu sta. Dit is mijn club. Ik kom uit de buurt, hier ben ik opgegroeid, hier heb ik altijd op doel willen staan. Nu is het zaak dit vast te houden.”

TIP: Verdien 1.75 keer je inleg als AZ van Sparta wint (op Het Kasteel)!

Verhulst nummer één?

  • Juich ik toe
  • Ik ben er niet zo blij mee
23+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie