AZ beloont kind van de club Verhulst met nieuw contract

Foto: AZ beloont kind van de club Verhulst met nieuw contract

AZ gaat met Hobie Verhulst als eerste doelman de toekomst in. De 29-jarige sluitpost verlengde zijn aflopende contract in Alkmaar, een dag nadat concurrent Peter Vindahl werd verhuurd aan 1. FC Nürnberg.

Verhulst lag in het AFAS Stadion nog vast tot medio 2023, hij tekende maandagmiddag met twee jaar bij tot 2025. “Ik ben er natuurlijk erg blij mee”, reageerde de sluitpost op de clubsite. “De club wilde graag door en ik wilde ook graag door. Dan kom je er snel uit. Door alle drukte duurde het even, maar we zijn er goed uitgekomen met elkaar.”

“Dit is zijn eerste seizoen als eerste doelman in de Eredivisie”, aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. “We hebben zijn ontwikkeling natuurlijk gevolgd. Richting de winterstop zijn we tot de conclusie gekomen dat hij deze contractverlenging verdient. In de zomer zou hij uit zijn contract lopen en daar wilden we niet op wachten. Daarom hebben we vroegtijdig verlengd.”

Terug op het oude nest

Verhulst doorliep de AZ-opleiding 2004 van tot 2010, waarna hij werd overgeheveld naar de eerste selectie. Zijn debuut bleef echter uit, waarna hij het een niveau lager ging proberen bij MVV Maastricht, FC Volendam en Go Ahead Eagles. Tweeënhalf jaar geleden keerde hij terug in Alkmaar. De afgelopen twee seizoenen fungeerde de Amsterdammer nog als reservekeeper, maar tijdens de huidige jaargang is hij de nummer één onder de lat. Verhulst win de concurrentie strijd van de Noor Vindahl.

Zie je AZ in de top-3 eindigen?

*Odds zijn onderhevig aan verandering.

Een goede eerste doelman voor AZ?

  • Echt wel
  • Net te licht, vind ik
28+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie