AZ recht de rug na flater Verhulst

AZ is het bekerduel bij Excelsior uitstekend begonnen. Na dertien minuten scoorde Jens Odgaard op karakteristieke wijze tegen de Kralingers, waar Peer Koopmeiners tegen zijn eigenlijk werkgever debuteerde. Een ruim kwartier later kwamen de gastheren echter gelijk, maar AZ rechtte vervolgens de rug.

Gisteren werd de huurdeal van Koopmeiners tussen AZ en Excelsior beklonken. Vanavond debuteerde het broertje van Teun direct tegen zijn eigenlijke broodheer. Hij zag de thuisploeg na dertien minuten op achterstand komen. Jens Odgaard scoorde in de korte hoek met een zogenaamde ‘plofknal’, zoals ESPN het omschreef.

AZ-doelman Hobie Verhulst hielp de Rotterdammers vervolgens een handje door een schot van Nathangelo Markelo te lossen, waarna Reda Kharchouch de rebound maakte. De Alkmaarders reageerden echter razendsnel. Dani de Wit en Jesper Karlsson verzorgden de productie, waardoor de ploeg van Pascal Jansen met een 1-3 voorsprong toch comfortabel voorstaat.