David Møller Wolfe

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over David Møller Wolfe

David Møller Wolfe is een Noorse linksback van beroep. In de zomer van 2023 maakte hij de overstap van SK Brann Bergen naar AZ.

  • Møller Wolfe speelt momenteel voor AZ
  • De linksback brak door bij SK Brann Bergen
  • In 2022 werd hij kampioen op het tweede niveau van Noorwegen
  • Møller Wolfe speelde in 2020 op huurbasis voor Ranheim IL

Clubcarrière

Møller Wolfe werd op 23 april 2002 geboren in Bergen, een van de grote steden van Noorwegen. Hij trapte zijn voetbalcarrière af bij Begren Nord en speelde zich hier in de kijker bij SK Brann Bergen. Deze club verhuurde hem in de zomer van 2020 voor een half jaar aan Åsane Fotball. De linksback debuteerde op 13 juli 2020 in de thuiswedstrijd tegen Ranheim IL (0-3 nederlaag) als profvoetballer en speelde dat jaar uiteindelijk 27 officiële wedstrijden, waarin hij één goal maakte.

Doorbraak bij Brann

Na zijn verhuurperiode bij Åsane Fotball keerde Møller Wolfe terug naar SK Brann Bergen. Hij werd opgenomen in het beloftenteam van de club, maar op 9 mei 2021 was het grote moment daar: zijn debuut in de hoofdmacht tijdens de Eliteserien-wedstrijd tegen Viking FK (3-1 nederlaag). Hij speelde als basisspeler ruim tachtig minuten voor de club uit zijn geboortestad. Møller Wolfe switchte dat seizoen tussen de rol van basisspeler en invaller, maar kon in deze hoedanigheid degradatie uit de hoogste divisie van Noorwegen niet voorkomen.

Op het tweede niveau van Noorwegen werd Møller Wolfe een vaste waarde bij SK Brann Bergen. Als basisspeler werd hij kampioen en dwong hij een snelle terugkeer naar de Eliteserien af. In het eerste half jaar van 2023 zette de linksback de ingezette lijn door, waardoor hij na 69 officiële wedstrijden (twee doelpunten) een beloning kreeg in de vorm van een transfer naar AZ. De Alkmaarse club betaalde zo’n twee miljoen euro voor diens handtekening.

(Pro Shots)

AZ

In de zomer van 2023 vertrok Milos Kerkez bij AZ, waardoor de linksbackpositie vacant werd. In de voorbereiding op het seizoen 2023-2024 wist Møller Wolfe in diens voetsporen te treden door een basisplaats te veroveren. Trainer Pascal Jansen liet de Noorse aanwinst debuteren in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen FC Santa Coloma (0-1 overwinning) op 10 augustus 2023. Drie dagen later debuteerde Møller Wolfe in de Eredivisie tegen Go Ahead Eagles (5-1 overwinning).

Laatste update: 6 oktober 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie