Mexx Meerdink

Age: 19

Het laatste nieuws over Mexx Meerdink

Mexx Meerdink is een Nederlandse spits. In het seizoen 2022-2023 debuteerde hij in de hoofdmacht van eredivisionist AZ.

Meerdink werd op 24 juli 2003 geboren in Winterswijk. Hij is de zoon van Martijn Meerdink, die één interland voor het Nederlands elftal speelde. Net als senior speelde hij in de jeugdopleidingen van amateurclub FC Winterswijk, De Graafschap en AZ.

AZ

In 2019 streek Meerdink neer bij AZ. Hij doorliep de hoogste jeugdelftallen van de Alkmaarse club en debuteerde op 19 maart 2023 in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Twente (2-1 nederlaag). Vanaf dat moment deed trainer Pascal Jansen regelmatig een beroep op de spits. Op 20 april beleefde Meerdink zijn eerste grote succes als professional door de beslissende strafschop te benutten in de kwartfinale Conference League-wedstrijd tegen het Belgische Anderlecht.

Op 24 april 2023 schreef Meerdink geschiedenis met AZ. De spits nam met de Onder 19-selectie deel aan de UEFA Youth League. Mede dankzij twee doelpunten van Meerdink werd het Kroatische Hajduk Split in de finale simpel opzij gezet: 5-0. Niet eerder slaagde een Nederlandse club erin om dit toernooi te winnen.

Laatste update: 25 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie