Roda profiteert van misstap ADO

ADO Den Haag heeft maandagavond dure punten gemorst in de strijd om directe promotie naar de Eredivisie. De nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie verloor op bezoek bij VVV-Venlo met 2-1.

Gemiste strafschop Veerman breekt ADO op

Henk Veerman had de Haagse formatie in De Koel op rozen kunnen zetten. De spits mocht in de achtste minuut aanleggen vanaf de strafschopstip, maar schoot de bal over. Nog geen tien minuten later wist VVV de ban wel te breken door toedoen van Elias Sierra, die doelman Nick Marsman passeerde met een laag schot.

ADO toonde in Venlo nog wel veerkracht door via Jort van der Sande al snel op gelijke hoogte te komen. De bezoekers gingen vervolgens op jacht naar een tweede treffer, maar tegen de verhouding in nam VVV opnieuw de leiding. Vlak voor rust knikte Richard Ketting de 2-1 tegen de touwen. In de tweede helft nam ADO risico om de gelijkmaker uit het vuur te slepen. Dat leidde tot een grote kans voor VVV, maar Marsman hield zijn team in de race. Tevergeefs.

Roda loopt uit

Roda JC Kerkrade heeft gelijktijdig geprofiteerd van de Haagse misstap. De Limburgers begonnen de avond ‘slechts’ met een beter doelsaldo, maar hebben een gat van drie punten geslagen door eenvoudig af te rekenen met FC Eindhoven: 3-0.

Walid Ould-Chikh speelde een absolute hoofdrol in de eerste 45 minuten. De middenvelder gaf de assist bij de openingstreffer van Matisse Didden en zorgde vlak voor de theepauze zelf voor de 3-0. Tussendoor maakte Enrique Peña Zauner op fraaie wijze het tweede Roda-doelpunt.

De Graafschap en Groningen doen mee

Ook De Graafschap en FC Groningen doen nog volop mee in de strijd om promotie. De Superboeren rekenden maandag af met Jong PSV: 4-2. Tristan van Gilst scoorde tweemaal, waar Xandro Schenk en Mimoun Mahi eveneens een doelpunt meepikten. Tay Abed en invaller Dantaye Gilbert scoorden tegen namens de PSV-talenten.

FC Groningen boekte eveneens een overwinning op een Jong-team. Op De Toekomst worstelde de Trots van het Noorden zich naar een 0-1 zege op Jong Ajax, met onder meer Ahmetcan Kaplan, Kian Fitz-Jim en Anton Gaaei in de basis. Thom van Bergen werd matchwinner in de hoofdstad.

Jong AZ haalt uit

Jong AZ heeft maandag met een versterkt basisteam een klinkende overwinning geboekt op FC Dordrecht: 5-1. Ernest Poku scoorde driemaal, waar Ruben van Bommel en Mexx Meerdink zich eveneens mochten laten bejubelen. Shilof Zand redde de eer.