Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’

Foto: Verweij onthult welke trainer ‘op 1 staat op verlanglijst Ajax’

Mike Verweij meent dat Graham Potter níét op nummer 1 staat op het verlanglijstje der trainers bij Ajax. Ook al zou de Engelsman momenteel in Nederland zijn voor onderhandelingen.

‘Informatie die wij hebben is dat Graham Potter niet op één staat bij Ajax’

“Hij wil zich nog niet tot een keuze laten dwingen. De informatie die wij hebben, is dat hij ook niet op één staat bij Ajax”, meldt Verweij, clubwatcher van De Telegraaf. “Ajax wil Ten Hag en daar wil Kroes ook op wachten. Het is een soort pokerspel, want je wilt wel wachten op je droomkandidaat, maar ook weer niet te lang, want anders komt de trainerscarrousel in beweging en grijp je ook naast je nummers twee en drie. Ten Hag staat absoluut op één.”

Verweij vindt het verder ‘uiterst interssant wie er nu algemeen directeur gaat worden’. “De commissarissen hebben de slechte gewoonte om een headhunter in te schakelen. Dat is bijna altijd De Vroedt en Thierry. Het is echt te hopen dat zij een keer meters buitenspel worden gezet en ze nooit meer wat mogen doen voor Ajax. Als je ziet wie er de afgelopen tijd als directeur binnen zijn gekomen… De laatste die ze hebben aanbevolen, is Pier Eringa.”

“Vanuit de organisatie klinkt heel erg de roep om Menno Geelen. Dat is vanuit de ondernemingsraad, maar ook vanuit het personeel. Als je ziet wat voor directeuren er de laatste jaren van buitenaf zijn gekomen en hoe weinig succesvol dat is geweest…” Een interim-directeur ziet Verweij niet gauw gebeuren. “Als je nu een interim-directeur aanstelt, dan wek je de schijn dat Kroes terug kan in zijn functie als algemeen directeur als er niks uit het AFM-rapport komt. Wat ik begrijp, is daar totaal geen sprake van.”

Wie zou jij liever bij Ajax zien?

  • Potter
  • Ten Hag
685+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie