Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’

Foto: Carragher velt zijn oordeel over ‘Slot naar Liverpool’

Jamie Carragher heeft in The Telegraph gereageerd op de aanstaande aanstelling van Arne Slot bij Liverpool. De analist en oud-topvoetballer van The Reds weet nog niet zo goed wat hij van de Feyenoord-tacticus op Anfield moet denken.

Jamie Carragher heeft zo zijn bedenkingen bij ‘Arne Slot naar Liverpool’

Slot moet Jürgen Klopp op gaan volgen bij Liverpool. Onder Klopp raakte de titel afgelopen week ver weg na de 2-0 nederlaag tegen Everton. Carragher: “Nu is hem goed opvolgen in ieder geval niet onmogelijk geworden. De volgende trainer, die waarschijnlijk Arne Slot heet, zal volgend seizoen veel moeten verbeteren. Dit seizoen was er een van beloftes, maar uiteindelijk staat Liverpool hoogstwaarschijnlijk aan het einde van de rit met lege handen.”

Wie zou de grootste kans op succes bij Liverpool maken volgend seizoen? “Klopp. De man die het meest geschikt is om volgend seizoen om prijzen te strijden, dat blijft toch de coach die vertrekt. Met hem is er duidelijk geloof in een positieve toekomst, met Slot zou het vooral hoop zijn. Deze aanstelling is vooral interessant, maar iets minder exciting. Toen Klopp aankondigde dat hij zou vertrekken en Xabi Alonso bij Bayer Leverkusen besloot te blijven, had Liverpool geen overschot aan keuzes.”

Al benadrukt Carragher dat Slot bij Feyenoord wel goed werk heeft verricht. “Niemand wint de titel of leidt zijn team naar een Europese finale zonder over kwaliteiten te beschikken. Ik heb ook al vaak gehoord dat Slot tactisch gezien bij Liverpool zou passen. Het is een rationele aanstelling. (…) Ik was voor Thomas Tuchel gegaan. Hij versloeg Pep Guardiola in een Champions League-finale en hij heeft bewezen een winnaar te zijn. Ik denk alleen niet dat Liverpool een naar verluidt lastige coach als Tuchel wil binnenhalen.”

Slot gaat slagen bij Liverpool

  • Eens
  • Oneens
592+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie