Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”

Foto: Hofs blijft optimistisch tijdens crisis: “Iedereen staat achter de club”

Ondanks de enorme crisis waarin Vitesse zich momenteel begeeft blijft Nicky Hofs geloven in een goede toekomst voor zijn club. De assistent-trainer verwacht dat er juist in het diepe dal saamhorigheid zal ontstaan.

Nicky Hofs weigert te doemdenken in gitzwarte tijden voor Vitesse

De aftrek van achttien punten, degradatie naar de Keuken Kampioen Divisie en een uiterst wankel toekomstperspectief. De Vitesse-fans beleven momenteel een gitzwarte periode. De schuldenlast van de crisisclub blijkt ook nog eens groter dan verwacht.

De hele situatie grijpt Hofs aan, laat hij weten in een interview met Voetbal International. “Er zijn met Edwin Reijntjes en Paul van der Kraan (interim-directeur en adviseur, red.) fantastische mensen aangesteld die vol energie voor een licentie gaan en er alles aan doen om de club gezond te maken, zodat we kunnen blijven bestaan. In heel Arnhem en omstreken dragen supporters en mensen van de businessclub een steentje bij; die energie merk je bij iedereen. Dat vind ik typisch Vitesse.”

‘Extremere situatie dan twintig jaar geleden’

De middenvelder van weleer vergelijkt de situatie met een crisis uit het verleden. “Twintig jaar geleden zaten we ook in zo’n situatie, moesten we naar de gemeente. Ook toen stond iedereen achter de club en dat merk je nu weer. Al is dit wel serieuzer en extremer dan toen. Het allerbelangrijkste is dat we onze licentie behouden en daar heb ik vertrouwen in.”

“Vervolgens moet er een duidelijke visie komen waar Vitesse voor staat. We hebben veel met buitenlandse eigenaren gewerkt, maar we moeten ook niet vergeten dat het wel eens al eerder mis had kunnen gaan als zij niet waren ingestapt”, stipte Hofs aan. “Maar mijn voorkeur heeft het nu wel dat we iets nieuws beginnen met Arnhemse invloeden, zoals we ook groot zijn geworden. Eigen kapitaal opkrikken, verder opleiden en verkopen.”

Snap je zijn optimisme?

  • Ja, dat is de beste insteek
  • Nee, lijkt me niet realistisch
45+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie