‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’

Foto: ‘Ajax wijst ‘bleu’ tweetal af’

Ajax lijkt voor een buitenlandse trainer te gaan in plaats van een Nederlandse trainer. Die conclusie trekt het Algemeen Dagblad zaterdag, dat erop aan lijkt te sturen dat Graham Potter de topkandidaat is. Frank de Boer en Pascal Jansen zouden ‘te bleu’ bevonden zijn.

Ajax wijst Frank de Boer en Pascal Jansen af

Ajax-watcher Johan Inan stelt in het Algemeen Dagblad dat Potter de nieuwe Ajax-trainer moet worden. “Mocht Ajax er de komende weken in slagen het grote gat tussen vraag en aanbod met Potter te kunnen dichten, dan haalt het in ieder geval een bijzonder kleurrijke trainer in huis.”

Volgens Inan zijn de Nederlandse kandidaten afgewezen. “Het is één van de redenen waarom de club voor een buitenlander gaat. Beschikbare Nederlandse kandidaten als De Boer en Jansen worden als ‘te bleu’ gezien.” Jansen werd wel meerdere keren in de Johan Cruijf ArenA gespot, maar concreet zijn de Amsterdammers nooit voor de trainer geweest.

Geen terugkeer Ten Hag, kaarten op Potter

Ten Hag stond volgens Inan wel op het lijstje, maar een terugkeer lijkt er volgens de voetbaljournalist niet in te zitten. “Een terugkeer van Ten Hag, die onder vuur ligt in Manchester, werd als droomscenario gezien. Maar zeker weten dat hij sneuvelt bij United én in dat geval ook nog eens de stap terug naar een subtopper in de Eredivisie wil maken, doet Ajax niet.”

Ajax lijkt daardoor door te schakelen naar Potter, die naar verluidt een eerste aanbieding heeft afgewezen. De Amsterdammers lijken dan ook flink in de buidel te moeten tasten voor de komst van de Engelsman. “Reden voor de 48-jarige Potter om die eerste aanbieding meteen van tafel te vegen, is dat Ajax daarmee bij lange na niet in de buurt kwam van het salaris dat hij zelf voor ogen heeft. Dat betekent dat de bezuinigende topclub zich veel verder zal moeten strekken om de topkandidaat voor de trainerspost in te kunnen lijven.”

Had jij graag De Boer of Jansen gezien als trainer van Ajax?

  • Ja, De Boer wel
  • Ja, Jansen wel
  • Nee, beiden niet
537+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie