Mayckel Lahdo

Leeftijd: 21

Het laatste nieuws over Mayckel Lahdo

Mayckel Lahdo is een Zweedse linksbuiten. Sinds het seizoen 2022-2023 staat hij onder contract bij eredivisionist AZ.

  • Lahdo speelt momenteel voor AZ
  • De aanvaller brak door bij Hammarby IF
  • In 2021 won hij de Zweedse beker

Clubcarrière

Op de voorlaatste dag van 2002, op 30 december, werd Lahdo geboren in het Zweedse Stockholm. Hij begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Arameisk-Syrianska IF en streek vervolgens neer bij Hammarby IF. Bij die club speelde de vleugelaanvaller de rest van zijn jeugdopleiding, met tussendoor slechts een uitstapje naar Djurgardens IF.

Hammarby IF

Hammarby IF verhuurde Lahdo in de zomer van 2020 voor een half seizoen. Hij maakte zijn debuut als profvoetballer in het shirt van IK Frej. In de Ettan Norra (derde niveau van Zweden) maakte de linksbuiten op 19 juli 2020 zijn debuut in de uitwedstrijd tegen Vasalunds IF. Zijn team ging kansloos ten onder: 4-0. In totaal speelde Lahdo 21 competitiewedstrijden voor zijn tijdelijke werkgever, waarin hij vijf keer wist te scoren.

Begin 2021 streek Lahdo weer neer bij Hammarby IF. Op 20 februari maakte de flankspeler zijn debuut in de Zweedse bekerwedstrijd tegen AFC Eskilstuna (4-1 zege). Lahdo speelde 23 officiële wedstrijden (twee doelpunten) voor de hoofdmacht van de Zweedse club, waar hij in 2011 de beker won. Ook mocht hij vijftien keer opdraven voor het opleidingsteam Hammarby TFF (drie doelpunten).

(Pro Shots)

AZ

Met zijn prestaties trok Lahdo de aandacht van AZ. De Alkmaarse club betaalde in de zomer van 2022 zo’n 700.000 euro voor de handtekening van de Zweed, die op 28 juli zijn debuut maakte in de voorronde Conference League-wedstrijd tegen FK Tuzla City. De nieuwkomer mocht na 55 minuten invallen voor Jens Odgaard en prikte acht minuten later de 0-3 tegen de touwen. AZ won uiteindelijk met 0-4 in Bosnië & Herzegovina.

Lahdo scoorde ook in de voorrondewedstrijden tegen Dundee United (7-0) en Gil Vicente (4-0). Hij veroverde nog geen vaste basisplaats in zijn eerste seizoen bij AZ, maar in de Eredivisie pikte de aanvaller wel een aantal doelpunten mee.

Laatste update: 27 april 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie