Pavlidis wéér goud waard voor AZ

AZ heeft zich donderdagavond gerevancheerd voor de pijnlijke nederlaag tegen Zrinjski Mostar (4-3). De tweede wedstrijd in de groepsfase van de Conference League resulteerde wel in een zege: 1-0 tegen Legia Warschau.

Alkmaarders verslaan Legia met tien man

De Poolse formatie bleek in Alkmaar een geduchte tegenstander te zijn. Tomás Pekhart dacht Legia Warschau zelfs op voorsprong te zetten in de eerste helft, maar de vlag ging omhoog vanwege buitenspel en dat bleek de correcte beslissing te zijn. Het bleek één van de weinige hoogtepunten te zijn in de eerste 45 minuten.

AZ wist voor rust weinig gevaar tot stand te brengen. David Møller Wolfe zorgde voor het gevaarlijkste moment in de eerste helft namens de Alkmaarders, maar doelman Kacper Tobiasz kon redding brengen namens Legia Warschau. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch gevolg.

Griekse goalgetter doet het

In de tweede helft lukte het AZ wel om de Legia-defensie te verrassen. Dani de Wit speelde een belangrijke rol in deze aanval. De aanvallende middenvelder won het kopduel bij de tweede paal, waardoor topschutter Vangelis Pavlidis de bal tegen de touwen kon werken: 1-0.

AZ werd in de laatste twintig minuten vooral gedwongen om te verdedigen. Dat mocht vooral Mayckel Lahdo zich aanrekenen. De aanvaller raakte Yuri Ribeiro met een onbezonnen actie op het hoofd, waardoor de scheidsrechter van dienst hem met rood wegstuurde. Met tien man lukte het de thuisploeg om de voorsprong over de streep te trekken.

Scoreverloop: 1-0 (52′) V. Pavlidis