Dani de Wit

Leeftijd: 26

Het laatste nieuws over Dani de Wit

Dani de Wit is een aanvallend ingestelde middenvelder uit Nederland. Sinds 2019 draagt hij het tricot van Eredivisie-club AZ.

  • De Wit speelt momenteel voor AZ
  • De middenvelder debuteerde als Ajax-speler in het betaald voetbal
  • Hij doorliep de jeugdopleiding in Amsterdam

Clubcarrière

De Wit werd op 28 januari 1998 geboren in Hoorn (gemeente West-Friesland). Hij begon zijn voetbalcarrière op vijfjarige leeftijd in het shirt van amateurclub VV KGB uit Bovenkarspel. “Ieder jaar gingen mijn ouders met mij en mijn twee broers (Jory en Dylan, red.) als een soort familie-uitstapje naar de talentendagen van Ajax“, vertelde hij later aan het Noordhollands Dagblad. “Normaal gesproken kreeg je daarna een brief waarin je werd bedankt voor je deelname. Nadat ik twee keer had meegedaan stond er echter in dat ik een keer terug mocht komen.”

Ajax

De Wit kwam als achtjarige binnen in de jeugdopleiding van Ajax. De West-Fries kende een moeilijke start in Amsterdam, maar wist gaandeweg aan te haken en doorliep zodoende de gehele jeugdopleiding. Zijn professionele debuut maakte de middenvelder op 3 februari 2017 in de wedstrijd van Jong Ajax tegen RKC Waalwijk (4-1 overwinning). De Wit speelde 56 officiële duels voor dit team (negentien goals, dertien assists) en werd in 2018 kampioen van de Eerste Divisie.

In Amsterdam wist De Wit door te stoten naar de A-selectie van Ajax. Op 25 februari 2018 debuteerde de middenvelder in de hoofdmacht, dat een teleurstellend 0-0 gelijkspel noteerde in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag. Nadien speelde De Wit nog dertien officiële wedstrijden voor Ajax 1. In 2019 won hij zowel de landstitel, KNVB Beker als de Johan Cruijff Schaal als Ajacied.

(Pro Shots)

AZ

Bij Ajax zag De Wit onvoldoende perspectief, waardoor hij in augustus 2019 koos voor een transfer naar provinciegenoot AZ. De Alkmaarders betaalden naar verluidt enkele miljoenen euro’s voor diens handtekening. Op 1 september 2019 maakte De Wit zijn officiële AZ-debuut in de competitiewedstrijd tegen Vitesse (2-1 nederlaag). In het seizoen 2019-2020 draaide het als een tierelier in Alkmaar, maar door het uitbreken van de coronapandemie kon het staartje van de titelstrijd niet worden afgerond. AZ moest op doelsaldo genoegen nemen met plek twee.

In de daaropvolgende seizoenen bleef De Wit een vaste waarde bij AZ. De teller in Alkmaarse dienst is de honderd wedstrijden al ruim overschreden.

Laatste update: 30 januari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie