Jakov Medic

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Jakov Medic

Jakov Medic is een centrale verdediger met de Kroatische nationaliteit. Hij verruilde het Duitse FC Sankt Pauli in de zomer van 2023 voor Ajax.

  • Medic speelt momenteel voor Ajax
  • De verdediger scoorde bij zijn debuut in Amsterdam
  • Hij speelde daarnaast in Kroatië en Duitsland

Clubcarrière Jakov Medic

De geboortewieg van Medic stond op 7 september 1998 in de Kroatische hoofdstad Zagreb. Als jeugdspeler kwam de verdediger voor verschillende clubs in actie: Kustosija, HASK, Hrvatski Dragovoljac, NK Zagreb en Istra 1961. Voor laatstgenoemde club maakte de getalenteerde Kroaat op 7 mei 2017 zijn debuut in de Prva HNL (2-0 nederlaag tegen Slaven Belupo).

Overstap naar Duitsland

Na twee wedstrijden in de hoofdmacht nam Medic medio 2017 al afscheid van Istra 1961. Hij koos voor NK Lucko om nog dezelfde zomer over te stappen naar NK Vinogradar, dat destijds actief was in de derde divisie van Kroatië. De verdediger speelde zich hier in de kijker bij het Duitse 1. FC Nürnberg, waar hij zijn wedstrijden afwerkte in het beloftenteam van de club.

In de zomer van 2019 koos Medic voor een tweejarige uitleenbeurt aan SV Wehen Wiesbaden. Hij degradeerde met zijn club uit de Tweede Bundesliga, maar bleef de club desondanks trouw tot de zomer van 2021. Na 54 wedstrijden maakte Medic de overstap naar FC Sankt Pauli. Voor de cultclub uit Hamburg werd de Kroatische verdediger een vaste waarde door 65 wedstrijden (acht doelpunten) af te werken in twee jaar tijd.

Jakov Medic (Ajax)
In het shirt van Ajax (Pro Shots)

Transfer naar Ajax

Op 6 augustus 2023 kondigde Ajax de komst van Medic aan. Hij tekende een contract tot medio 2028 in Amsterdam. De verdediger debuteerde een week later in de Eredivisie-wedstrijd tegen Heracles Almelo, dat in Amsterdam met 4-1 opzij werd gezet. Met een machtige uithaal zorgde Medic voor de 1-1. Het bleek een positieve uitschieter voor de rechtspoot, die in het seizoen 2023-2024 bleef steken op slechts negen officiële wedstrijden.

Laatste update: 13 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie