Ajax-miskleun heeft geen spijt: “Iedereen weet wat Ajax is”

Foto: Ajax-miskleun heeft geen spijt: “Iedereen weet wat Ajax is”

Jakov Medic kwam tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax maar nauwelijks aan bod. Nadat de Kroatische aankoop in zijn beginperiode nog wel eens speelde, maakte hij erna nauwelijks nog minuten. Spijt van zijn move had hij echter niet.

Jakov Medic kwam nauwelijks aan bod tijdens zijn eerste seizoen bij Ajax

Medic kwam vorige zomer voor drie miljoen euro over van St. Pauli. Ajax beleefde vervolgens een dramatisch seizoen en eindigde slechts als vijfde. “Ik heb een moeilijk jaar gehad bij Ajax. De club kende een van zijn slechtste seizoenen. Dat is voetbal. Maar voor mij is het ook een geweldige ervaring”, aldus Medic tegenover de spelersvakbond FIFPRO.

“Ik had graag meer minuten gespeeld, maar ik blijf achter mijn beslissing staan ​​om bij deze bijzondere club te komen. Iedereen weet wat Ajax is”, stelt Medic. “Je moet altijd je best doen tijdens de trainingen, want je weet nooit wanneer de kans komt. Het kan zijn dat de trainer je nodig heeft voor de volgende wedstrijd en dan moet je klaar zijn om te laten zien wat je kunt. Als je niet klaar bent, krijg je misschien geen verdere kansen.”

Vertrek?

Medic mag volgens ESPN-verslaggever Cristian Willaert komende zomer vertrekken bij Ajax, net als zijn landgenoot Josip Sutalo en Borna Sosa. “Die hebben sportief niet gebracht wat er verwacht is, daarnaast zouden ze ook een beetje een ‘eiland’ zijn in de selectie. Het plan van Ajax is dan ook, als er geld voor ze gekregen kan worden, om die Kroaten allemaal te verkopen.” Daarnaast zou Jordan Henderson ontevreden zijn en ook afscheid kunnen nemen van de Nederlandse grootmacht. Ajax is bereid om Steven Bergwijn te laten gaan voor een goede prijs.

Had Medic meer speelminuten verdient?

  • Vind ik wel
  • Absoluut niet
1598+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie