Jens Odgaard

Leeftijd: 25

Het laatste nieuws over Jens Odgaard

Jens Odgaard is een Deense aanvaller van beroep. In februari 2024 maakte hij de overstap van eredivisionist AZ naar het Italiaanse Bologna, dat hem huurt met optie tot koop.

  • Odgaard speelt momenteel voor Bologna
  • De Italiaanse club huurt de aanvaller met optie tot koop van AZ
  • Hij kwam in Nederland eerder uit voor sc Heerenveen en RKC Waalwijk
  • Odgaard heeft een verleden bij Lyngby BK, Internazionale, Sassuolo, FC Lugano en Pescara

Clubcarrière

Odgaard werd op 31 maart 1999 geboren in de Deense stad Hillerød, gelegen in de provincie Nordsjaelland. De linkspoot begon zijn voetbalcarrière in het shirt van Lyngby BK. Hij doorliep de jeugdopleiding en debuteerde op 28 oktober 2015 in de bekerwedstrijd tegen Aalborg BK (0-2 overwinning). Dat seizoen mocht de aanvaller ook tweemaal opdraven in 1. Division, waarin het kampioenschap werd behaald. Lyngby promoveerde daardoor naar de Superligaen, de hoogste divisie van Denemarken.

In zijn eerste volledige seizoen voor de hoofdmacht van Lyngby BK speelde Odgaard zeventien officiële wedstrijden. De aanvaller produceerde vier doelpunten en twee assists, waaronder een treffer in de kampioensronde tegen de nieuwe landskampioen FC Kopenhagen (3-1 overwinning). Als promovendus werd een fraaie derde plaats behaald in het seizoen 2016-2017.

Via Internazionale naar Sassuolo

Odgaard verdiende in de zomer van 2017 een transfer naar de Italiaanse topclub Internazionale. De aanvaller werd ondergebracht in de Onder 19-selectie, waar hij zich liet gelden met een fraai moyenne. Toch besloot de club uit Milaan om de Deen na slechts een jaar te verkopen aan Sassuolo, dat wel een terugkoopclausule moest toestaan. Op 24 februari 2019 speelde Odgaard zijn enige wedstrijd voor deze club: een invalbeurt tegen SPAL (1-1).

Moeizaam jaar in Heerenveen

In de zomer van 2019 maakte Odgaard op huurbasis de overstap naar sc Heerenveen. De Deense aanvaller maakte in de zomerse voorbereiding een aantal fraaie doelpunten, waarna hij zeven goals maakte in zijn eerste seizoenshelft. Na de winterstop kwam Odgaard niet meer tot scoren in Friese dienst. Dat had er deels mee te maken dat het seizoen na maart 2020 voortijdig werd beëindigd door de coronapandemie.

Revanche met RKC Waalwijk

Odgaard werd in het seizoen 2020-2021 zonder succes uitgeleend aan FC Lugano (zes wedstrijden) en Pescara (negentien wedstrijden, één doelpunt). De Deen besloot zijn voetbalgeluk in de zomer van 2021 opnieuw te beproeven in Nederland, bij RKC Waalwijk. Uitgerekend tegen sc Heerenveen (3-2 nederlaag) maakte de aanvaller zijn eerste Eredivisie-doelpunt voor de Waalwijkers, waar hij met elf goals en zes assists uitgroeide tot een smaakmaker. Zo produceerde Odgaard een hattrick in de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag (4-2 na verlenging).

(Pro Shots)

Goed debuutjaar bij AZ

In de zomer van 2022 werd de ban tussen Sassuolo en Odgaard definitief verbroken. AZ betaalde naar verluidt ruim vier miljoen euro om de aanvaller los te werken bij de Italiaanse club. De aanvaller groeide in rap tempo uit tot een gewaardeerde basisspeler. Scoren deed hij onder meer in de thuiswedstrijden tegen Ajax (2-1 overwinning) en Feyenoord (1-3 nederlaag). Odgaard sloot het seizoen af met twaalf doelpunten en zes assists.

Odgaard was in het seizoen 2023-2024 niet langer onomstreden bij AZ. De Deen kwam tot en met januari 2024 weliswaar nog 26 keer in actie, maar zijn rendement bleef achter (twee doelpunten en twee assists). Vlak voor de winterse transferperiode werd hij met optie tot koop uitgeleend aan Bologna.

Bologna

Op 11 februari 2024 maakte Odgaard zijn debuut voor Bologna, dat een ruime zege behaalde op Lecce. De voor Joshua Zirkzee ingevallen aanvaller bepaalde vanuit een counter de eindstand op 4-0. Tegen Fiorentina (2-0) werd dezelfde wissel pas in de 88ste minuut doorgevoerd, maar opnieuw kwam het slotakkoord op zijn naam te staan.


Interlandcarrière

Odgaard doorliep alle jeugdelftallen van Denemarken. In 2019 debuteerde hij voor Jong Denemarken, maar de stap naar de A-selectie bleef uit.

Laatste update: 15 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie