‘AZ duwt ontevreden miljoenenaankoop bruut naar de uitgang’

Foto: ‘AZ duwt ontevreden miljoenenaankoop bruut naar de uitgang’

Jens Odgaard vertrekt mogelijk voor het verstrijken van de winterse deadline nog bij AZ. De Deense aanvaller is zijn reserverol in Alkmaar zat, en kan naar Bologna verkassen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

Nog een last minute-transfer voor Odgaard?

De Telegraaf schrijft dinsdag dat Odgaard ‘zo snel mogelijk de deur in Alkmaar achter zich dicht wil slaan’. De Scandinaviër kon bij AZ nooit helemaal overtuigen en kon ook dit seizoen geen basisplaats afdwingen. Op de vleugels kregen een aantal jonge concurrenten de voorkeur, terwijl in de spits Vangelis Pavlidis met grote afstand de nummer één is. Het perspectief onder de nieuwe trainer Maarten Martens is niet bepaald veranderd: tegen PEC Zwolle en sc Heerenveen moest Odgaard het doen met korte invalbeurten.

Er was nog even hoop tot Odgaard een basisplaats kreeg tijdens het oefenduel met Borussia Dortmund, waarna hij ook bij de herstart in de Eredivise mocht beginnen tegen FC Twente. Ondanks zijn treffer tegen de Tukkers, zijn enige competitiedoelpunt dit seizoen, werd hij weer naar de bank gewezen. De ochtendkrant stelt dat de aanval nu ‘bruut naar de uitgang wordt geduwd’.

Interesse Bologna

Bologna wil meewerken aan een oplossing. AZ is bereid Odgaard te verhuren, maar een ruildeal met Sydney van Hooijdonk ziet het niet zitten. Joshua Zirkzee is de eerste spits bij de Serie A-revelatie, maar daar is ook nog veel interesse voor. Mocht Odgaard deze winter alsnog in Noord-Holland blijven, dan mag Mexx Meerdink verhuurd worden. De talentvolle spits komt tot weinig minuten in de hoofdmacht en zou elders ervaring mogen opdoen. Een handvol Eredivisie-clubs zou zich gemeld hebben.

Odgaard verhuren?

  • Ja, meteen
  • Zou ik niet doen
324+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie