FC Twente deelt directe concurrent AZ een harde tik uit

Foto: FC Twente deelt directe concurrent AZ een harde tik uit

FC Twente heeft direct na de winterstop goede zaken gedaan. De thuisploeg kreeg het voor elkaar om de directe concurrent AZ gelijk een tik uit te delen door met 2-1 te winnen. Het onderlinge verschil op de ranglijst is daardoor opgelopen tot 4 punten.

Late gelijkmaker van FC Twente

FC Twente begon veelbelovend aan de wedstrijd. Binnen een paar minuten kreeg het al de eerste kans van de wedstrijd. Sem Steijn nam doelverdediger Rome-Jayden Owusu-Oduro onder vuur, maar hij stond goed opgesteld en zorgde ervoor dat AZ op de been bleef. Aan de andere kant van het veld was het korte tijd later wél raak. De Alkmaarders maakten slim gebruik van de ruimte die ze van FC Twente kregen. Waar Mayckel Lahdo de bal achter de verdediging van de opponent legde, was het Jens Odgaard die deze binnentikte.

Het was een droomstart voor AZ, maar FC Twente liet zich niet uit het veld slaan. Na 20 minuten spelen kreeg Michel Vlap een serieuze kans met een afstandsschot. Deze was echter niet goed genoeg om de gelijkmaker te forceren. De bezoekers kwamen vervolgens goed weg toen Manfred Ugalde in het strafschopgebied in zijn rug werd geduwd. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük vond het te weinig om voor een penalty te fluiten, waardoor FC Twente op een andere manier moest zoeken naar de 1-1.

Nadat Vangelis Pavlidis met een schot van buiten het zestienmetergebied gevaarlijk was geweest, zorgde Ugalde alsnog voor de gelijkmaker. De hoekschop van Carel Eiting was in eerste instantie niet goed, maar hij kreeg de bal terug en mocht opnieuw proberen om deze voor het doel te slingeren. De tweede poging bleek succesvoller te zijn. Ugalde kreeg daarbij de uitgelezen mogelijkheid om FC Twente terug in de wedstrijd te brengen en slaagde daarin, waardoor beide ploegen na de rust aan de bak moesten.

Nederlaag AZ na de theepauze

Na de theepauze koos FC Twente ervoor om AZ vooral in balbezit te houden en zelf te gokken op de counter. De uitploeg kwam er niet meer uit en kwam 20 minuten voor tijd op een achterstand te staan. Opnieuw was het Ugalde die de bal voor FC Twente binnen werkte, waardoor de gastheer meer vertrouwen begon uit te stralen en een voorsprong kon verdedigen. Jansen probeerde op zijn beurt om de wedstrijd open te breken door met enkele aanvallende wissels het verschil te maken.

Door een fout op het middenveld van Joshua Brenet kreeg AZ in de slotfase een grote kans op de 2-2. Pavlidis veroverde de bal en stak op zijn beurt Ruben van Bommel weg. De ingevallen aanvaller kwam vervolgens tegenover Lars Unnerstall te staan. De doelman maakte zich breed en wist te voorkomen dat FC Twente de zege zou verliezen. Na de kans lukte het FC Twente de rest van het duel om de grip te behouden, waardoor de overwinning binnen was en FC Twente steviger op de derde plek kwam te staan.

Scoreverloop: 0-1 (4′) Jens Odgaard, 1-1 (42′) Manfred Ugalde, 2-1 (70′) Manfred Ugalde

Heeft FC Twente terecht gewonnen?

  • Ja, absoluut
  • Nee, zeker niet
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

22:13
9+
‘Supertransfer Yankuba Minteh’
22:00
10+
Aké verbouwereerd: “Die man is niet normaal”
21:45
103+
Liverpool-legende waarschuwt Slot: “Hij moet het vertrouwen winnen”
21:40
963+
‘Van Bommel naar Eredivisie’
21:33
465+
Virgil van Dijk terug naar Eredivisie?
21:07
76+
Justin Kluivert is ‘ready’ voor Oranje
20:57
91+
Opmerkelijke actie Ziggo Sport tijdens Dodenherdenking
20:41
51+
Girona geeft Barcelona van katoen, Real Madrid kampioen
20:37
3+
Wederopstanding Haaland: vier goals tegen Wolves
20:28
138+
‘Sensationele ‘terugkeer’ Erik ten Hag’
19:48
632+
‘Nieuwe trainer Ajax bekend’
19:34
363+
‘Feyenoord krijgt jackpot voor Slot en co’
19:28
269+
‘Ajax verkoopt volgende miskoop’
19:15
796+
‘Stunt in EK-selectie Oranje’
18:49
47+
Bakayoko over ploeggenoot: “Hij heeft niet veel gespeeld, maar echt bizar”
18:35
109+
Rensch gaat in op vraagstuk wie volgende Ajax-trainer wordt
18:20
69+
Hancko: “Op zijn leeftijd had ik twee gebroken benen, kijk waar ik nu sta”
18:04
170+
Hélène Hendriks slaat mea culpa: “Die vertrouw ik nu nooit meer”
17:50
80+
Lof voor Eredivisie-uitblinker die op lijstje PSV staat: “Smullen”
17:36
302+
Vermoedelijke ‘kampioensopstelling’ PSV
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie