Jesper Karlsson

Age: 24
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Jesper Karlsson

Jesper Karlsson is een Zweedse vleugelaanvaller van beroep. Sinds de zomer van 2020 staat hij onder contract bij eredivisionist AZ.

Karlsson werd op 25 juli 1998 geboren in het Zweedse Falkenberg. Hij begon zijn voetbalcarrière in het shirt van het lokale IF Böljan, waar hij als veertienjarige zijn debuut maakte in de A-selectie. De vleugelflitser vervolgde zijn loopbaan bij Falkenbergs FF. Met laatstgenoemde club degradeerde Karlsson in 2016 uit de Allsvenskan (hoogste divisie van Zweden), maar op zestienjarige leeftijd hield hij zich uitstekend staande.

IF Elfsborg

Gezien zijn prestaties bij Falkenbergs kon een mooie transfer niet uitblijven. De aanvaller koos voor een overstap naar IF Elfsborg, waar hij de eerste seizoenen in de luwte speelde. Vanaf 2019 werd hij een vaste waarde bij Gulingarna. In 94 officiële wedstrijden voor Elfsborg produceerde Karlsson 22 goals en zestien assists.

AZ

AZ raakte zeer gecharmeerd van Karlsson, die in september 2020 voor minimaal tweeënhalf miljoen euro werd losgewerkt bij Elfsborg. De aanvaller liet zich uit bij Sparta Rotterdam (4-4) meteen gelden met twee assists. Karlsson speelde in het seizoen 2020-2021 39 officiële wedstrijden voor AZ, waar hij met twaalf goals en negen assists meteen een smaakmaker werd. In het daaropvolgende seizoen presteerde de Zweed nóg beter met 21 goals en zestien assists in 51 optredens.

Karlsson werd in de zomer van 2022 gelinkt aan verschillende clubs. Een half jaar later werd PSV genoemd als serieuze optie, maar de vleugelaanvaller bleef beide transferwindows bij AZ.

Interlandcarrière

Karlsson doorliep verschillende jeugdelftallen van Zweden. In 2020 kreeg de aanvaller zijn eerste uitnodiging voor de nationale ploeg van het Scandinavische land, waar bondscoach Janne Andersson hem liet debuteren tijdens een oefeninterland tegen Moldavië (1-0 overwinning).

Laatste update: 30 januari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie