PSV hofleverancier, kleinere clubs blinken uit | SN Team van de Week 6

Foto: PSV hofleverancier, kleinere clubs blinken uit | SN Team van de Week 6

De zesde speelronde in de Eredivisie was veelbewogen. Waar PSV en AZ erin slaagden om hun uitwedstrijd tegen respectievelijk Almere City en PEC Zwolle te winnen, werd Ajax-Feyenoord bij een tussenstand van 0-3 gestaakt. Het zorgde voor een SN Team van de Week met spelers van veel verschillende clubs.

SN Team van de Week 6: PSV opnieuw succesvol, Lozano Sterspeler van de Week

SoccerNews.nl volgt alle Eredivisie-wedstrijden op de voet en maakt na elke speelronde de balans op met het SN Team van de Week. De uitverkoren spelers zijn geselecteerd op basis van prestaties, statistieken en een flinke dosis subjectiviteit.

PSV was een van de grote uitblinkers van het weekend. Na de ruime nederlaag die het leed, waren zaterdagavond alle ogen op de ploeg van Peter Bosz gericht. De Eindhovenaren maakten echter geen misstap en zagen Joey Veerman, Guus Til en Hirving Lozano uitblinken. De laatste speler, die zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer maakte, kreeg zelfs de titel van Sterspeler van de Week.

Ook andere clubs hadden niets te klagen. Excelsior, FC Volendam, NEC, Go Ahead Eagles, AZ en Feyenoord hadden namelijk allemaal de eer om minimaal één speler te leveren. Bij de Rotterdammers wordt daarbij meegenomen dat het duel in de Johan Cruijff ArenA niet volledig is uitgespeeld. Desondanks staat Santiago Giménez op de positie van centrumspits.

Keeper: Stijn van Gassel (Excelsior)

Excelsior haalde zaterdagavond op bezoek bij sc Heerenveen flink uit. De bezoekers wonnen overtuigend met 0-3 van de Friezen en staan daarmee op de zevende plaats op de ranglijst. Stijn van Gassel speelde een zeer belangrijke rol in die zege. De doelverdediger keepte overtuigend, maakte geen fout en was met zijn coaching van achteruit zeer belangrijk voor zijn team.

Verdediger: Benaissa Benamar (FC Volendam)

FC Volendam pakte op dezelfde dag een belangrijk punt tegen Heracles Almelo. Benaissa Benamar nam zijn elftal in het duel bij de hand. In verdedigend opzicht speelde hij een goed duel, terwijl hij aanvallend eveneens zijn waarde had met het maken van de aansluitingstreffer. Het was voor FC Volendam het startschot om uiteindelijk de gelijkmaker op het scorebord te zetten.

Verdediger: Bram Nuytinck (NEC)

Toen Bram Nuytinck deze zomer de terugkeer naar NEC maakte, waren de verwachtingen hooggespannen. Het lukte hem in de eerste wedstrijden niet geheel om hieraan te voldoen, maar tegen FC Utrecht was de centrale verdediger los. De defensieve kracht was de grote organisator in de achterste linie en gebruikte zijn ervaring om zijn teamgenoten te helpen. Nuytinck is daarmee de perfecte aanvulling op de selectie.

Verdediger: Bas Kuipers (Go Ahead Eagles)

Op vrijdagavond was het Go Ahead Eagles dat ruim won van Fortuna Sittard. De gastheer was vooral zeer gevaarlijk aan de zijkanten en had dat onder meer te danken aan de goede vorm van Bas Kuipers. De linkervleugelverdediger stoomde voortdurend op langs de zijlijn en zorgde voor veel gevaar op de linkervleugel. Een aantal keren kwam hij alleen voor de keeper te staan, waarbij hij telkens net miste.

Middenvelder: Sontje Hansen (NEC)

Sontje Hansen maakte deze zomer een opvallende stap door transfervrij bij Ajax te vertrekken en een avontuur aan te gaan bij NEC. Gedurende de eerste weken had hij duidelijk tijd nodig om te wennen aan het Eredivisie-niveau, maar intussen heeft hij zijn vorm te pakken. Tegen FC Utrecht was hij een van de smaakmakers en was hij mede verantwoordelijk voor de zege.

Middenvelder: Joey Veerman (PSV)

Het is niet voor het eerst dat Joey Veerman bij de beste spelers van het weekend hoort. De creatieve middenvelder krijgt onder Peter Bosz de absolute vrijheid om van zijn kwaliteiten gebruik te maken en dat legt de oefenmeester geen windeieren. Ook op bezoek bij Almere City blonk Veerman uit en gaf hij zijn ploeg de nodige steekpasses. Bovendien was hij verantwoordelijk voor een treffer.

Middenvelder: Guus Til (PSV)

Guus Til kreeg van Bosz in Almere het vertrouwen en dat betaalde zich uit. De aanvallende middenvelder liet in het verleden al vaker zien dat hij een neusje voor de goal heeft, en dat bleek tegen de promovendus eveneens het geval te zijn. Daarnaast werkte Til keihard voor zijn team, waarmee hij de komende weken zijn kansen op speeltijd hoopt te vergroten.

Aanvaller: Mayckel Lahdo (AZ)

Tegen PEC Zwolle verscheen Mayckel Lahdo opnieuw aan de rechterkant van de aanval. De aanvaller had aan het einde van het competitieweekend amper de tijd nodig om zijn rol te pakken, want binnen een kwartier was het al raak. Tijdens het overige gedeelte van de wedstrijd bleef Lahdo voor gevaar zorgen en bewees hij zijn meerwaarde voor het team.

Aanvaller: Santiago Giménez (Feyenoord)

Santiago Giménez was zondag pas écht on fire voor Feyenoord. Hoewel de Rotterdammers niet zo goed speelde als de voorbije weken, waren de bezoekers uitermate effectief in de afronding. De Mexicaanse centrumspits speelde daarin een sleutelrol door de eerste twee treffers op zijn naam te zetten. Het belooft wat voor de komende weken, wanneer belangrijke wedstrijden op het programma staan.

Aanvaller: Oliver Edvardsen (Go Ahead Eagles)

De overwinning van Go Ahead Eagles kwam mede tot stand door het knappe werk van Oliver Edvardsen. De Noor is bezig aan zijn tweede seizoen voor de eredivisionist en staat inmiddels al op de helft van het aantal doelpunten dat hij vorig voetbaljaar maakte. Het vertrouwen bij Edvardsen is dan ook groot, wat tegen Fortuna Sittard goed te zien was.

Aanvaller: Hirving Lozano (PSV)

De smaakmaker van het weekend was echter Hirving Lozano. De aanvaller keerde deze zomer terug naar Eindhoven en bewees tegen Almere City nog maar eens hoe goed hij is. De aanvaller maakte zijn eerste doelpunt sinds zijn terugkeer en het zal ongetwijfeld niet zijn laatste zijn. Bosz verkeert daarmee in een behoorlijke luxepositie, die hem in de loop van het seizoen van pas gaat komen.

Wie was de beste PSV’er?

  • Veerman
  • Til
  • Lozano
134+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie