AZ heeft opvolger Odgaard officieel binnen

Foto: AZ heeft opvolger Odgaard officieel binnen

AZ heeft Lequincio Zeefuik definitief binnen. De 19-jarige spits komt over van Volendam en moet Jens Odgaard en Mex Meerdink vervangen. Beide spelers zijn (tijdelijk) vertrokken uit Alkmaar. Achter Vangelis Pavlidis zal Zeefuik een belangrijke rol krijgen bij AZ.

Zeefuik komt AZ versterken

Lequincio Zeefuik speelt al sinds 2017 bij Volendam en heeft daar praktisch zijn gehele jeugdopleiding genoten. Zeefuik is pas 19 jaar oud, maar kreeg in 2020/2021 al een kans bij Volendam. In dat seizoen wist hij zelfs voor het eerst te scoren bij de club, maar echt veel kansen kreeg hij niet. De aanvaller is echt rustig gebracht. Afgelopen seizoen kwam hij in veertien duels in de Eredivisie tot 2 doelpunten. In de laatste weken kreeg hij steeds meer speeltijd. Zo scoorde hij 3 doelpunten in de laatste vijf wedstrijden.

AZ heeft een 19-jarige aanvaller aangetrokken die in zijn carriere als profvoetballer nog niet verder is gekomen als 7 doelpunten en 1 assist. Maar talentvol lijkt Zeefuik zeker. Niet alleen AZ zat achter de diensten van de jonge speler aan. Na het vertrek van Manfred Ugalde had FC Twente ook interesse, maar het is uiteindelijk AZ geworden.

Voetbalrijke familie

Lequincio komt uit een voetbalrijke familie. Al zijn drie broers voetballen ook op (redelijk) hoog niveau. Zijn oudste broer Género Zeefuik speelde jarenlang in Nederland voor FC Groningen. Gaivryno Zeefuik speelt op een iets lager niveau bij ZSGO/WMS uit Amsterdam. Tot slot heb je nog Deyovaisio Zeefuik die van FC Gronignen naar Hertha Berlin vertrok in 2020.

Mooie aanwinst voor AZ?

  • Ja, talentvolle jongen die kan groeien achter Pavlidis
  • Nee, hij heeft nog niks gepresteerd
94+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie