Fifa introduceert nieuw toernooi

Foto: Fifa introduceert nieuw toernooi

Het WK voor clubs bestaat al enige tijd. Echter alleen bij de mannen. Vanaf 2026 gaan ook de vrouwen dit toernooi spelen. Dit heeft wereldvoetbalbond FIFA op een congres in Bangkok besloten.

Maar liefst zestien deelnemers

De FIFA is voornemens om het toernooi af te laten werken in de maanden januari en februari. Echter is de opzet nog niet bepaald. Waar het toernooi wordt gehouden en hoe clubs zich kunnen kwalificeren is dus nog niet bekend. Het toernooi zal één keer in de vier jaar worden gehouden. Bij de mannen gebeurt dit jaarlijks. De bond werkt nog aan een alternatief wereldwijd toernooi dat in de jaren zonder WK gespeeld kan worden. Om de sterke Amerikaanse competitie (die in maart begint) en de Europese ploegen zo min mogelijk te belasten, mogen er zestien teams deelnemen aan het nieuwe toernooi.

Speelkalender verlichten

Mede door de aankondiging van het WK clubs voor vrouwen heeft de Wereldvoetbalbond besloten om de interlandperiodes te verlagen van vijf naar zes. Dit allemaal vanaf 2026. De FIFA bracht in een verklaring het volgende naar buiten: ”De nieuwe kalender biedt meer mogelijkheden voor rust en herstel voor speelsters. De binnenlandse competities worden minder verstoord en er zal minder moeten worden gereisd.”

Nederlands-Belgisch-Duitse WK-bid 2027

Nederland, België en Duitsland zijn samen in een strijd met Brazilië verwikkelt om het binnenhalen van het WK voor vrouwen in 2027. Eind deze week wordt op het FIFA-congres besloten wie er aan het langste eind trekt. Gijs de Jong, secretaris-generaal van de KNVB is vol vertrouwen dat het WK richting de lage landen komt. Tegenover de NOS zei De Jong het volgende: ”Het belangrijkste is om aan de basis te voldoen. En de FIFA zegt dat beide bids dat ruimschoots doen. Nu moeten we de collega’s overtuigen dat wij de beste zijn.”

Denk jij dat het WK voor vrouwen 2027 naar Nederland komt?

  • Ja
  • Nee
92+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie