KNVB verklaart bijzondere Nijhuis-aanstelling: ‘Alle vertrouwen’

Foto: KNVB verklaart bijzondere Nijhuis-aanstelling: ‘Alle vertrouwen’

Bas Nijhuis mag vanwege zijn voorliefde voor FC Twente geen wedstrijden van de club uit Enschede fluiten. Toch heeft de arbiter dit weekend de leiding over een wedstrijd van Twentes grootste concurrent AZ. De KNVB staat achter zijn besluit, laat het in een reactie weten.

KNVB reageert op Nijhuis-aanstelling

Nijhuis komt oorspronkelijk uit Enschede en heeft altijd een sterke band gehad met Twente. Het is algemeen bekend dat hij Twente een warm hart toedraagt. Vanwege deze verbondenheid fluit hij nooit wedstrijden van de club. Aankomende zondag heeft hij wel de leiding over het duel tussen AZ en FC Utrecht. Deze wedstrijd kan van cruciaal belang zijn voor Twente in de strijd om de derde plek, vooral als de Tukkers zelf punten morsen in het duel met PEC Zwolle.

“Gedurende het seizoen stellen wij scheidsrechters aan op basis van voor welke wedstrijd ze geschikt zijn”, reageert een woordvoerder van de voetbalbond in het Noordhollands Dagblad. “De KNVB houdt aan dat scheidsrechters geen wedstrijden mogen fluiten van de club uit hun woonplaats, als zij familiebanden hebben met spelers/trainers van desbetreffende club of als zij zelf aangeven dat ze een bepaalde club niet willen fluiten. Verder staat voor de KNVB de integriteit van de arbitrage niet ter discussie. Wij hebben er alle vertrouwen in dat onze scheidsrechters naar eer en geweten hun wedstrijden fluiten.”

Zelf zegt Nijhuis dat het fluiten van wedstrijden van FC Twente ‘in principe moet kunnen’. Toch doet hij het liever niet, omdat hij niet wil dat zijn prestaties tijdens een wedstrijd van de Tukkers onder een vergrootglas komen te liggen.

Dit is een bizar besluit van de KNVB.

  • Zeg dat wel, belachelijk.
  • Nee joh, moet kunnen dit.
524+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie