‘Noa Lang keihard op de vingers getikt’

Foto: ‘Noa Lang keihard op de vingers getikt’

Nico Dijkshoorn heeft in zijn column in Voetbal International keihard uitgehaald naar Noa Lang. De columnist levert stevige kritiek op het gedrag van Lang rondom de kampioenschapsviering van PSV.

Dijkshoorn kraakt gedrag Noa Lang

Dijkshoorn begint zijn column over het gegeven dat het moment is aangebroken dat voetballers of trainers de pikorde voor komend seizoen willen bepalen. De columnist haalt vervolgens een voorbeeld met Lang aan. “Ik kan ze dromen, de plaagstootjes, tactische moves en uitspraken die het langlopende contract van spelers en trainers moeten beïnvloeden. Uiteraard trapte beroepsprovocateur en God-in-eigen-voetbalschoenen Noa Lang het circus af. Om de PSV-fans te behagen, zwaaide hij boven op de kampioensbus net iets te lang met een beledigend Ajax-shirt.”

Dat kon Dijkshoorn echter nog wel begrijpen. “Noa’s aanwezigheid tijdens de viering van het kampioenschap zag er zo vreselijk armzalig uit. Het leek een beetje op de verjaardag van je broertje. Hij staat met slingers om zijn nek voor een berg cadeaus, er is taart met de naam van je broer erop, hij mag de kaarsjes uitblazen en daarna geeft iemand jou een oud stripalbum cadeau ‘omdat je eigenlijk zelf ook wel een beetje jarig bent.”

Lang vestigt aandacht op zich na kampioensfeest PSV

Volgens Dijkshoorn moeten het al vernederende momenten hebben gevoel voor Lang. “Een feest mee moeten vieren, horen hoe ze de hele busrit de naam van een Volendammer scanderen en merken dat de andere spelers medelijden met je krijgen. Je hoopt niet dat Luuk de Jong je arm gaat pakken en omhoog doet.”

Dat Lang daarna alsnog zijn moment pakte is volgens Dijkshoorn niet raar. “Na die publieke vernedering kon je wachten op het moment dat Noa Lang, midden in de roes van het behaalde kampioenschap, alle aandacht naar zich toe zou trekken. En dat gebeurde. In een bericht op social media meldde hij dat er grote fouten waren gemaakt door de medische staf van PSV.” De schrijver zag dat het zijn uitwerking had. “Met een vorkheftruck verbaal inrijden op een volksfeest. En het werkte. Het ging, midden in de feestroes, weer even twee dagen over Noa, die geen zuurstof nodig heeft om te ademen, maar aandacht.”

Blijft Lang komend seizoen bij PSV?

  • Ja, dat verwacht ik wel
  • Nee, ik zie hem deze zomer nog wel vertrekken
1569+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie