Doelpuntenfestijn in Grolsch Veste, Twente zet belangrijke stap

Foto: Doelpuntenfestijn in Grolsch Veste, Twente zet belangrijke stap

FC Twente heeft op zondagmiddag een belangrijke stap gezet in de strijd om plek drie van de Eredivisie en dus een ticket voor de voorrondes van de Champions League. De Tukkers maakten namelijk géén fout tegen FC Volendam, al was het wel een hele doelpuntrijke wedstrijd in De Grolsch Veste.

FC Twente scoort er zeven tegen FC Volendam

FC Twente had in de openingsfase van zijn thuiswedstrijd het betere van het spel, maar het was FC Volendam dat verrassend op voorsprong kwam via zijn aanvoerder Damon Mirani, die dat kunstje nog maar eens herhaalde na de 1-1 van Ricky van Wolfswinkel. Toch was dat tegen de verhouding in, want een doelpunt van Sem Steijn werd afgekeurd wegens buitenspel en een aan de Tukkers toegekende pingel werd teruggedraaid wegens buitenspel.

Na de 1-2 zette de ploeg van oefenmeester Joseph Oosting er echter pas echt vaart achter, waardoor 1-2 in een mum van tijd omgeturnd werd tot 5-2. Die rustscore kwam tot stand via doelpunten van Naci Ünüvar, Robin Pröpper en Steijn, die eerder dus nog ongelukkig was.

Doei doei, doelpuntenregen

In de tweede helft ging de doelpuntenregen (gelukkig voor Volendam) ietsjes liggen, al werd er wel nog twee keer gescoord: beide keren door dezelfde man, Steijn, die er op zondag dus in totaal drie maakte. De 6-2 scoorde hij met een kopbal en de 7-2 kwam op het scorebord te staan na een vrije trap.

Door de 7-2 overwinning op Volendam heeft Twente volgende week aan een punt genoeg tegen PEC Zwolle om het felbegeerde Champions League-ticket in de wacht te slepen.

Scoreverloop: 0-1 (4′) D. Mirani, 1-1 (9′) R. van Wolfswinkel, 1-2 (21′) D. Mirani, 2-2 (23′) N. Ünüvar, 3-2 (37′) R. Pröpper, 4-2 (40′) Y. Regeer, 5-2 (43′) S. Steijn, 6-2 (69′) S. Steijn, 7-2 (73′) S. Steijn

Terechte zege?

  • Zeker
  • Nee
32+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie