AZ houdt druk op Twente met zege in Deventer

Foto: AZ houdt druk op Twente met zege in Deventer

AZ legt FC Twente het vuur aan de schenen in het seizoensslot van de Eredivisie. De Tukkers wonnen zelf weliswaar van FC Volendam (met grote cijfers), maar ook de Alkmaarders zegevierden. Dat deed de ploeg van interim-trainer Maarten Martens op bezoek in de Adelaarshorst bij Go Ahead Eagles.

AZ mag nog steeds hopen op Champions League-ticket

In de eerste helft in Deventer kreeg Go Ahead te maken met niet één, niet twee, niet drie, maar maar liefst vier tegenvallers. Allereerst vielen Willum Willumsson en Mats Deijl geblesseerd uit en dan kreeg de ploeg van trainer René Hake ook nog eens twee treffers om de oren, die beide vlak voor de pauze tot stand kwamen.

Ruben van Bommel had daarvóór al een waarschuwingsschot gelost, door de paal te raken, maar bij de daadwerkelijke 0-1 van Ibrahim Sadiq kreeg AZ wat hulp van doelverdediger Jeffrey de Lange, die blunderde. En toen Sven Mijnans er, na een steekpassje van Vangelis Pavlidis, ook nog eens 0-2 van maakte was het Alkmaarse feest eigenlijk al compleet.

Beslissing

De tweede helft was weliswaar voor Go Ahead, maar dat had moeite om zijn kansen te benutten. En aan de andere kant van het veld gebeurde dat wel nog een keertje: Myron van Brederode was koud ingevallen, maar zorgde met zijn eerste balcontacten van de wedstrijd voor de beslissing.

0-3 voor AZ dus, waardoor de Alkmaarders nog altijd in de running zijn voor plek drie. Het wordt wel moeilijk om FC Twente van die ‘troon’ te stoten, omdat de Tukkers tegen PEC Zwolle genoeg hebben aan een puntje.

Scoreverloop: 0-1 (39′) I. Sadiq, 0-2 (45′) S. Mijnans, 0-3 (77′) M. van Brederode

Terechte uitslag?

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
18+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie