AZ verslaat Sparta, FC Twente langs Go Ahead Eagles

AZ en FC Twente hebben beiden woensdagmiddag een besloten oefenduel in winst omgezet. De Alkmaarders wonnen met 4-1 van Sparta, terwijl Twente te sterk bleek voor de Eagles. AZ en Twente strijden in de resterende vier Eredivisieronden nog om de derde plek en ontmoeten elkaar ook nog.

AZ en FC Twente zegevieren in besloten oefenduels

AZ scoorde al snel de openingstreffer via Ruben van Bommel en kwam voor rust via Ibrahim Sadiq zelfs op 2-0. Na rust scoorde Camiel Neghli namens Sparta de aansluitingstreffer, maar Sven Mijnans en Myron van Brederode zorgden uiteindelijk voor een ruime AZ-overwinning.

Twente te sterk voor Go Ahead

Twente bleek in Hengelo nipt met 2-1 te sterk voor de Eagles. Sander Sybrandy en Mitchell van Bergen waren trefzeker namens de thuisploeg, Søren Tengstedt was de enige doelpuntenmaker aan de kant van de club uit Deventer. De Tukkers hopen in het restant van de Eredivisie AZ van zich af te kunnen houden, om zich zo voor de voorronde van de Champions League te kunnen plaatsen.