Sven Mijnans

Age: 23
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Sven Mijnans

Sven Mijnans is een Nederlandse middenvelder. Bij Sparta Rotterdam groeide hij uit tot een gewild Eredivisie-talent, waardoor hij in januari 2023 een transfer naar AZ verdiende.

Mijnans werd op 9 maart 2000 geboren in Spijkenisse. In zijn geboortestad begon de middenvelder zijn voetbalcarrière bij VV Spijkenisse. Op jonge leeftijd liep hij al stage bij Sparta Rotterdam en Feyenoord, maar hij werd als zestienjarige pas opgenomen in de jeugdopleiding van een professionele voetbalclub: ADO Den Haag. Al na een jaar keerde hij terug naar Spijkenisse, waar Mijnans als zeventienjarige in de Derde Divisie kwam te spelen.

Sparta

In 2018 besloot Mijnans een nieuwe poging te wagen richting het betaald voetbal. De middenvelder streek neer in de jeugdopleiding van Sparta, waar hij in november van dat jaar namens Jong Sparta debuteerde in de Tweede Divisie (3-0 tegen Jong Almere City). Aan het einde van dat seizoen zat hij al bij de wedstrijdselectie voor de play-offwedstrijden om promotie/degradatie, waarin Sparta aan het langste eind trok. Speeltijd zat er op dat moment nog niet in.

In september 2020 maakte Mijnans alsnog zijn officiële debuut in het betaald voetbal. In de uitwedstrijd tegen Vitesse (2-0 nederlaag) werd de middenvelder in de slotfase ingebracht. Het ging daarna snel voor de getalenteerde Mijnans, die ruim twee weken later zijn eerste Eredivisie-doelpunt maakte in de thuiswedstrijd tegen AZ. Hij viel halverwege in bij een 0-4 achterstand en maakte in de slotminuten de sensationele 4-4.

Mijnans groeide langzaamaan uit tot een vaste waarde bij Sparta. Vooral in het seizoen 2022-2023 maakte hij indruk, waardoor Feyenoord, PSV, AZ en een aantal Duitse clubs werden genoemd in relatie tot de middenvelder. Op transferdeadlineday (31 januari 2023) tekende hij een contract tot medio 2028 bij de Alkmaarse club.

Interlandcarrière

In juni 2022 maakte Mijnans zijn debuut in Jong Oranje. Onder bondscoach Erwin van de Looi kreeg de Spartaan speeltijd in de met 6-0 gewonnen EK-kwalificatiewedstrijd tegen Jong Gibraltar.

Laatste update: 1 februari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie