Myron van Brederode

Age: 19
Speler nieuws Speler info

Het laatste nieuws over Myron van Brederode

Myron van Brederode is een Nederlandse vleugelaanvaller van beroep. In 2022 maakte hij zijn debuut in de A-selectie van AZ.

Van Brederode werd op 6 juli 2003 geboren in Hoofddorp. De aanvaller begon zijn voetbalcarrière bij amateurclub SV Overbos, waar hij zich in de kijker speelde. “Met SV Overbos speelden we op een toernooi bij Ajax. Ik maakte daar indruk en dwong een stageperiode af”, vertelde hij later aan 433 Magazine. “Bij Ajax heb ik toen veel wedstrijden in de F1 gespeeld als rechtsback.”

Een langer verblijf zat er niet in, waardoor hij terugkeerde bij SV Overbos. In 2015 koos de aanvaller voor de Amsterdamse amateurclub AFC, waar hij al na een jaar werd ontdekt door scouts van AZ. Bij de Alkmaarse club werkte Van Brederode het laatste deel van zijn jeugdopleiding af. Op 23 oktober 2020 debuteerde hij namens Jong AZ in het betaald voetbal tijdens de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen FC Eindhoven (3-0).

Doorbraak bij AZ

In de zomer van 2022 brak Van Brederode door in Alkmaar. AZ-trainer Pascal Jansen gunde hem regelmatig speeltijd in de hoofdmacht, waar hij zowel nationale als internationale wedstrijden speelde. Hij scoorde zelfs meteen bij zijn Eredivisie-debuut tegen Go Ahead Eagles (2-0 overwinning).

Laatste update: 30 januari 2023

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie