Van Bommel onderstreept AZ-ambitie: “Dáár is niet over gesproken”

Foto: Van Bommel onderstreept AZ-ambitie: “Dáár is niet over gesproken”

Ruben van Bommel heeft zijn eerste doelpunt gemaakt in dienst van AZ en trad daarmee in de voetsporen van zijn overgrootvader Bert van Marwijk. Mede op advies van de oud-bondscoach van het Nederlands elftal maakte Van Bommel deze zomer de overstap van MVV naar AZ.

Van Bommel in voetsporen van Van Marwijk

In Dirkshorn scoorde Van Bommel, onder toeziend oog van opa Van Marwijk, in het 3-3 gelijke spel tegen Shakhtar Donetsk. “Voor opa was AZ ook zijn tweede club”, vertelt Van Bommel, geciteerd door De Telegraaf. De aanvaller noemt het een ‘aardige bijkomstigheid’ en stelt dat hij wel enige overeenkomst heeft met zijn opa. “Hij was net als ik ook linksbuiten, maar dan wel een linksbenige linksbuiten. Ik ben rechts.”

De aanvaller stelt dat hij niet direct door zijn vader en opa richting AZ is gestuurd. “Mijn vader en opa hebben me vrijgelaten in mijn keuze. Ze hebben me geen kant op gepusht of zo. Ze hebben me geholpen waar ze konden; als ik vragen had, kon ik bij ze terecht.”

Hoewel Van Bommel nog maar achttien jaar is, lijkt de vleugelspeler niet voor Jong AZ gehaald te zijn. “Nee, dáár is niet over gesproken. Niet met mij in ieder geval”, waarmee de aanvaller zijn ambities onderstreept. Ook tot tevredenheid van AZ-trainer Pascal Jansen. “Ik ben blij met die mindset. Hij zou in ’Jong’ kunnen spelen ja, maar hij wordt bij ons een volwaardig lid van de A-selectie. Daar moet hij de concurrentie aangaan en zal hij op worden beoordeeld. Of een speler 18 of 28 is, zal mij een zorg zijn. De beste gaat er op. Myron van Brederode heeft goede dingen laten zien, maar Jesper Karlsson is er ook gewoon nog. Laat ze het maar lekker uitvechten met elkaar.”

Denk jij dat Van Bommel komend seizoen buitenspeler wordt bij AZ?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
267+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie