Myron van Brederode: ‘Lekker om even van de club weg te zijn’

Foto: Myron van Brederode: ‘Lekker om even van de club weg te zijn’

AZ-aanvaller Myron van Brederode is voor de tweede keer op rij bij de selectie van Jong Oranje, dat het vanavond in eigen huis opneemt tegen Gibraltar. Maandag speelt de ploeg van Michael Reiziger de uitwedstrijd tegen Zweden.

Bij zijn eerste deelname aan Jong Oranje maakte Myron van Brederode direct een sterke indruk. In de uitwedstrijd in Georgië speelde hij de volledige negentig minuten onder bondscoach Michael Reiziger, terwijl hij in het duel tegen Gibraltar 74 minuten speeltijd kreeg. In deze laatste wedstrijd scoorde hij zijn eerste doelpunt en was hij betrokken bij twee andere goals. Dankzij deze bijdragen lijkt de kwalificatie voor het EK onder 21 voor Jong Oranje bijna een zekerheid. “In het begin van het seizoen had ik nog een blessure, maar ik ging snel weer spelen en het ging best goed. Daarom ben ik er bijgehaald”, zegt de jonge aanvaller van AZ tegen ELF Voetbal.

Op persoonlijk vlak kan het beter voor Van Brederode. De vleugelspeler zit de afgelopen weken op de bank bij AZ. “Het is dan ook wel even lekker om van de club weg te zijn, om even in een andere omgeving te zijn”, geeft de geboren Hoofddorper toe.

Tafeltennis

Van Brederode is op zijn plek bij Jong Oranje: “Ik kende al de nodige jongens natuurlijk, want met veel gasten heb ik vroeger gespeeld in de jeugd van Oranje of ik heb tegen ze gespeeld met onze clubs. En de jongens van AZ zijn er natuurlijk ook bij.”

Als er niet wordt getraind, is de sfeer bij Jong Oranje gezellig. Zo spelen de jongens vele spelletjes, waarbij tafeltennis populair is. “We spelen veel pingpong met de jongens en zelf kijk ik series op mijn telefoon. Nee, ik ben niet goed in pingpong, ik ben nog aan het oefenen. Wat betreft series kijk ik Snowfall op Disney Plus en Ferry op Netflix.”

Van Brederode moet meer speeltijd krijgen bij AZ

  • Vind ik wel
  • Vind ik niet
96+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie