AZ draait het helemaal om na wonderdoelpunt RKC

RKC Waalwijk leek op weg naar een stunt in het AFAS Stadion tegen AZ, zeker na het wonderdoelpunt van David Min, die vanuit de middencirkel scoorde. In de tweede helft draaiden de Alkmaarders het echter helemaal om. Een onvervalste ‘remontada’, met een 3-2 winstpartij als gevolg.

Remontada AZ na 0-2 ruststand

AZ-aanvoerder Jordy Clasie verscheen wel op het veld voor de warming-up, maar raakte geblesseerd en werd vervangen door Dave Kwakman. Al na drie minuten spelen ging het mis voor de Alkmaarders, want toen maakte Min er 0-1 van. Aan de andere kant van het veld ging Vangelis Pavlidis af op doelman Etienne Vaessen, die echter aan het langste eind trok.

Vlak voor de pauze was het tijd voor het hoogtepunt van de wedstrijd: Yukinari Sugawara speelde verkeerd in, de bal belandde bij Min, die constateerde dat goalie Matthew Ryan wel héél ver voor zijn doel stond. Vanaf de rand van de middellijn schoot hij de bal vervolgens tegen de touwen.

In de tweede helft zag de wereld er echter helemaal anders uit. Eerst maakte Sugawara zijn eerdere fout goed door er 1-2 van te maken, waarna Ibrahim Sadiq de 2-2 scoorde van grote afstand. Drie minuten later werd het als klap op de vuurpijl (vooral voor RKC) óók nog eens 3-2: Tiago Dantas haalde uit en de rebound was voor de Griek.

Scoreverloop: 0-1 (3′) D. Min, 0-2 (41′) D. Min, 1-2 (66′) Y. Sugawara, 2-2 (75′) I. Sadiq, 3-2 (78′) V. Pavlidis