David Min

Leeftijd: 24

Het laatste nieuws over David Min

David Min is een Nederlandse centrumspits. In de zomer van 2024 maakte hij de overstap van RKC Waalwijk naar FC Utrecht.

  • Min speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De spits werd medio 2024 overgenomen van RKC Waalwijk
  • Hij speelde in het seizoen 2022-2023 voor Telstar

Clubcarrière David Min

Op 23 juni 1999 zag Min het levenslicht in Zaandam. Zijn voetbalcarrière ging van start in het nabijgelegen Wormerveer, waar de spits tot 2018 zijn kunsten mocht vertonen namens Fortuna Wormerveer. In dat laatstgenoemde jaar werd de spits getransfereerd naar de beloftenploeg van RKC Waalwijk. Op 7 december van datzelfde jaar behoorde Min voor het eerst tot de wedstrijdselectie van het eerste team, tegen MVV Maastricht (3-1 zege).

In het seizoen 2018-2019 kreeg Min nog geen speeltijd in de hoofdmacht van RKC Waalwijk. Zijn werkgever promoveerde dat jaar naar de Eredivisie. Dankzij de coronapandemie degradeerden de Brabanders niet meteen weer, waardoor de spits op 13 september 2020 zijn debuut mocht maken op het hoogste niveau. Tegen Vitesse (0-1 nederlaag) viel Min na zeventig minuten in voor James Efmorfidis. Zijn eerste doelpunt als profvoetballer maakte de Zaandammer op 27 januari 2021 tegen Fortuna Sittard (1-2 nederlaag).

Doorbraak bij Telstar

Min wist na zijn debuut niet door te stoten in de pikorde. Om die reden besloot RKC Waalwijk de aanvaller in de zomer van 2022 voor een jaar uit te lenen aan eerstedivisionist Telstar. Op 26 augustus maakte hij zijn debuut in de met 2-1 gewonnen thuiswedstrijd tegen Helmond Sport. Zijn eerste doelpunt voor de club maakte de huurling op 9 september in de uitwedstrijd tegen Almere City FC. Een belangrijke treffer, aangezien Min zich meteen tot matchwinner kroonde. Zijn teller steeg dat seizoen naar 33 officiële duels (zeven doelpunten, vier assists).

David Min (RKC Waalwijk)
David Min viert een doelpunt voor RKC Waalwijk (Pro Shots)

Belangrijk voor RKC

Onder de nieuwe trainer Henk Fraser kreeg Min in de zomer van 2023 een nieuwe kans bij RKC Waalwijk. In de eerste seizoenshelft wisselde zijn rol binnen de selectie, maar na de winterstop kreeg hij steeds vaker de voorkeur boven Michiel Kramer. Min betaalde dit vertrouwen terug met een hattrick tegen Heracles Almelo (0-5 zege) en een dubbelslag tegen zowel NEC (2-0 zege) als AZ (3-2 nederlaag). In Alkmaar scoorde de RKC’er met een schot van grote afstand. Hij sloot het seizoen af met dubbele cijfers: tien doelpunten in 29 wedstrijden.

Min ontving een fraaie beloning voor zijn definitieve doorbraak in RKC-tenue: een transfer naar FC Utrecht. Op vrijdag 31 mei 2024 ondertekende de spits een vierjarig contract in de Domstad.

Laatste update: 1 juni 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie