David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles

Foto: David Min hattrickheld bij ruime en cruciale zege RKC op Heracles

RKC Waalwijk heeft uitstekende zaken gedaan in de strijd om handhaving in de Eredivisie. Op bezoek bij Heracles Almelo haalde de ploeg van Henk Fraser hard uit, wat ook gunstig is voor het doelsaldo. David Min was de grote man bij RKC.

RKC Waalwijk wint met liefst 0-5 bij Heracles Almelo

RKC en Excelsior zitten samen in een hevige strijd om plek 15, die ervoor zorgt dat er geen promotie/degradatie play-offs gespeeld hoeven te worden. Heracles is nog niet helemaal veilig en kon zondagmiddag de laatste stap zetten. Het waren echter de Brabanders die meteen het initiatief pakten. Al na 7 minuten pakten de bezoekers de voorsprong. David Min, de afgelopen week aardig in vorm, maakte de eerste treffer: 0-1. Er volgden kansen over en weer, maar zonder treffers.

Op slag van rust maakte RKC de belangrijke 0-2. Juriën Gaari sloeg toe na een hoekschop van Aaron Meijers. Bij Heracles greep Erwin van de Looi in met een driedubbele wissel, maar het zorgde niet voor een ommekeer in de wedstrijd. Halverwege het tweede bedrijf viel de beslissing en weer was het Min die het neusje voor de goal bleek te hebben: 0-3.

Zo konden de meegereisde fans het feest gaan vieren. In de slotfase werkte RKC nog aan het doelsaldo, iets dat nog belangrijke kan worden tijdens de laatste wedstrijden. Denilson Cleonise zorgde dit keer voor de assist aan Shawn Adewoye. Uiteraard was het slotakkoord voor Min, die zijn eerste hattrick in de Eredivisie aantekende. Hierdoor komt RKC twee punten boven Excelsior, dat maandagavond thuis speelt tegen NEC. De druk zal er voor de Kralingers dan extra op staan.

Scoreverloop: 0-1 (7′) D.Min, 0-2 (45′) J.Gaari, 0-3 (67′) D.Min, 0-4 (80′) S.Adewoye, 0-5 (82′) D.Min

Gaat RKC het redden?

  • Denk het wel
  • Nee, toch Excelsior
21+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie