‘Brighton deelt enorme dreun uit aan Ajax’

Foto: ‘Brighton deelt enorme dreun uit aan Ajax’

Ajax leek al bijna rond te zijn met de nieuwe hoofdtrainer Francesco Farioli, maar volgens Engelse bronnen wil Brighton & Hove Albion de Italiaan voor de Amsterdamse neus wegkapen nu Roberto de Zerbi heeft aangekondigd te vertrekken na dit seizoen.

SN Betrouwbaarheidsmeter:

Laag
Gemiddeld
Hoog

‘Brighton kaapt Francesco Farioli voor neus Ajax weg’

Brighton had in eerste instantie de pijlen op succescoach Kieran McKenna van Championship-kampioen Ipswich Town gericht, maar nadat De Zerbi hoogstpersoonlijk Farioli zou hebben aangeraden als zijn eigen opvolger, zou het bestuur van Brighton naar de trainer van OGC Nice – net als De Zerbi een Italiaan – zijn overgeschakeld. En dat terwijl Ajax al bijna akkoord was met Farioli (35).

Nice kan zich officieel niet meer plaatsen voor de Champions League van komend seizoen. VI meldde dat de transfer van Farioli naar Ajax daardoor in een stroomversnelling terecht kon komen. De oefenmeester was al zo goed als rond met Ajax, maar de twee clubs hebben nog het een en ander te onderhandelen. De verwachting was dat dit wel goed gaat komen, maar nu wil Brighton er een stokje voor steken.

Er was vooral nog onduidelijkheid over de invulling van de technische staf. Farioli neemt het liefst zijn eigen staf mee naar Amsterdam, maar dat zag Ajax niet zitten. De clubleiding wil niet dat een nieuwe trainer de invulling van de staf helemaal zelf bepaalt. De naam van Dave Vos wordt vaak genoemd, hij zou een rol in de staf moeten krijgen. Verder is Ajax bezig met een zoektocht naar een assistent met Ajax-DNA. Christian Chivu was daarvoor in beeld, maar hij komt toch niet naar Nederland.

Zou jij hem graag bij Ajax zien?

  • Ja
  • Nee
3334+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie