Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”

Foto: Bruma: “Dat is misschien mijn wildste verhaal”

Jeffrey Bruma speelt zondagmiddag met RKC tegen zijn oude liefde PSV. De Waalwijkers strijden om directe handhaving tegen de Eindhovenaren, die reeds kampioen van Nederland zijn. Bruma mocht zelf ook al eens de schaal omhoog houden namens PSV.

Jeffrey Bruma (RKC) blikt vooruit op weerzien met PSV

“Ik heb een keer in Eindhoven op het podium gestaan en een liedje over mezelf gezongen, haha. Dat is misschien mijn wildste verhaal. We vonden dat toen zo mooi. Gewoon, gekkigheid met elkaar in een heerlijke sfeer”, blikt Bruma terug met het Algemeen Dagblad.

“Die tocht op de platte kar is nog mooier dan je je kunt bedenken. In zo’n week daarna op Ibiza ga ik echt niet elke dag om zes uur naar bed met een hoop drank op en ik denk veel spelers niet. Ik ben daar ook niet het type voor. Wat dan wel? Plezier maken met elkaar, af en toe een duik nemen in het zwembad. Gewoon een beetje vakantie houden, met ongedwongen gezelligheid. We hadden toen een mooie groep, met bijvoorbeeld Karim (Rekik, red.), Jeroen (Zoet, red.) en Luuk (de Jong, red.) die er nu nog is. Goeie gozers, stuk voor stuk. Een heel hecht team. Het is een van de mooiste periodes in mijn loopbaan geweest, zeker.”

Jeffrey Bruma weg bij RKC?

Het afgelopen seizoen speelde Bruma weinig bij RKC. Wacht er een afscheid in de zomer? “Dat is een beslissing van de trainer geweest en je moet dan het team steunen en je best blijven doen. Hoe vervelend ook. Ik snap dat mijn perspectieven na deze periode niet beter zijn geworden en ben wat dat betreft niet gek, maar wil nog wel graag blijven voetballen. We gaan het zien. Als het straks een keer ophoudt, wil ik rustig een jaartje nadenken wat ik in de verdere toekomst ga doen. Het trainersvak? Zou misschien kunnen, want ik ben achterin altijd wel volop bezig geweest met coaching en kan met verschillende karakters omgaan. Maar eerst wil ik RKC nog helpen. Dat telt nu.”

Bruma is goed genoeg voor een basisplaats bij RKC

  • Eens
  • Oneens
76+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie