Michael Brouwer

Leeftijd: 31

Het laatste nieuws over Michael Brouwer

Michael Brouwer is een Nederlandse doelman. Hij staat sinds de zomer van 2015 onder contract bij Heracles Almelo, dat hem tussentijds één seizoen verhuurde aan FC Emmen.

  • Brouwer speelt momenteel voor Heracles Almelo
  • De doelman heeft ook een verleden bij FC Emmen
  • In 2022 en 2023 werd hij kampioen in de Eerste Divisie
  • Ook zijn vader Gerard Brouwer was actief als keeper

Clubcarrière

Brouwer werd op 21 januari 1993 geboren in Apeldoorn. Hij is de zoon van Gerard Brouwer, die maar liefst vijftien jaar onder de lat stond bij AGOVV Apeldoorn. De rechtspoot koos zelf eveneens voor een plek tussen de palen. Brouwer speelde in de jeugdopleiding van AGOVV, Vitesse (deels gezamenlijk) en FC Twente.

Faillissement AGOVV

In 2012 keerde Brouwer terug bij AGOVV Apeldoorn. In het seizoen 2012-2013 fungeerde hij als derde doelman van de A-selectie, maar in januari 2013 werd de club failliet verklaard vanwege een belastingschuld van 400.000 euro. Het team werd per direct uit de Eerste Divisie gehaald en alle spelers werden transfervrij.

Debuut voor Heracles

Na het faillissement van AGOVV Apeldoorn streek Brouwer transfervrij neer bij Heracles Almelo. Als reservedoelman kreeg hij in 2015 geen nieuw contract aangeboden, waarna hij neerstreek bij amateurclub SV Spakenburg. In aanloop naar het nieuwe voetbalseizoen vertrok Dennis Telgenkamp echter naar FC Emmen, waardoor Heracles op zoek moest naar een nieuwe tweede doelman. Brouwer keerde om die reden snel terug op het oude nest.

Pas op 25 september 2018 maakte Brouwer zijn debuut in het betaald voetbal. In de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch (1-2 overwinning) mocht de doelman voor het eerst opdraven in de hoofdmacht van Heracles Almelo. Op 7 oktober debuteerde hij in de Eredivisie, maar op bezoek bij Vitesse kon hij niet voorkomen dat zijn team met 4-0 ten onder ging. Tot en met de zomer van 2021 werkte Brouwer vijftien officiële wedstrijden af voor Heracles.

Kampioen met FC Emmen

Brouwer werd medio 2021 uitgeleend aan eerstedivisionist FC Emmen. In Drenthe kreeg de Apeldoorner voor het eerst in zijn carrière de mogelijkheid om eerste doelman te worden. Hij debuteerde op 6 augustus 2021 in de uitwedstrijd tegen Telstar (1-1). Brouwer maakte een uitstekende indruk door in achttien van de 39 officiële wedstrijden de nul te houden, waarvan zeventien keer in competitieverband. Mede dankzij diens reddingen veroverde Emmen de Keuken Kampioen Divisie-titel van 2022.

In het keeperstenue van Heracles (Pro Shots)

Tweede KKD-titel op rij

Waar FC Emmen in 2022 promoveerde, daar degradeerde Heracles Almelo juist uit de Eredivisie. De club uit Almelo besloot Brouwer terug te halen en hem aan te wijzen als nieuwe eerste doelman. Hij beschaamde het vertrouwen van trainer John Lammers niet en veroverde in het seizoen 2022-2023 zijn tweede opeenvolgende Keuken Kampioen Divisie-titel. In het daaropvolgende seizoen behield Brouwer zijn basisplaats bij de Heraclieden.

Laatste update: 8 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie