“Terug naar Twente? Dat kan ik alle mensen niet aandoen”

Foto: “Terug naar Twente? Dat kan ik alle mensen niet aandoen”

Michael Brouwer heeft geen zin om bij een grotere club tweede viool te spelen. De keeper van Heracles Almelo staat nu eindelijk wekelijks onder de lat, terwijl hij jaren op de reservebank zat. Ook FC Twente hoeft niet aan te kloppen bij de 31-jarige sluitpost.

Michael Brouwer is bij Heracles Almelo gelukkig als eerste keeper

Als Twente een ervaren tweede doelman zoekt hoeft de club Brouwer niet te bellen voor een terugkeer. “Ik zat in de Onder 19 en trainde toen mee met Jong FC Twente in het kampioensjaar”, aldus Brouwer tegenover VoetbalTijd. Onder leiding van Patrick Kluivert werd in het seizoen 2011-2012 het kampioenschap gevierd van de inmiddels niet meer bestaande beloftencompetitie. De doelman speelde maar één jaar in de jeugdopleiding van Twente. Hij maakte de move naar AGOVV, maar de club uit Apeldoorn ging failliet. Heracles pikte hem op en heeft hem ondertussen meer dan tien jaar in de gelederen.

Gevoelige overstap

Volgt Twente nog? “Nee”, lachte Brouwer. “Ik ben teveel Heraclied. Ik heb alles aan Heracles te danken en ik weet hoe gevoelig het ligt. Dat kan ik niet over m’n hart verkrijgen.” Er zijn spelers die deze move wel gemaakt hebben, zoals Robin Pröpper. “Dat weet ik. Maar ik zit hier bijna twaalf jaar. Mijn hart is zwart-wit. Ik kan over heel veel dingen zeggen: zeg nooit nooit. Maar ik kan dat alle mensen niet aandoen.”

Als huurling had Brouwer bij FC Emmen in het seizoen 2021/22 pas zijn eerste vast basisplaats. Hij keerde terug naar Heracles en is daar nu ruim anderhalf jaar ook de eerste keus.

1e keeper bij Heracles of 2e bij een topclub?

  • Altijd 1e keeper
  • Mooier om bij een topclub te zitten
124+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie