Taylor Booth

Leeftijd: 22

Het laatste nieuws over Taylor Booth

Taylor Booth is een Amerikaanse aanvaller met Italiaanse roots. In de zomer van 2022 maakte hij de overstap van Bayern München naar FC Utrecht.

  • Booth speelt momenteel voor FC Utrecht
  • De aanvaller kwam eerder uit voor Bayern München en FC Sankt Pölten
  • Hij debuteerde in 2023 als international van de Verenigde Staten
  • Ook zijn broer Zach Booth is profvoetballer

Clubcarrière

Taylor Anthony Booth werd op 31 mei 2001 geboren in Eden, een bescheiden plaats in de Amerikaanse staat North Carolina. Ook zijn broer Zach Booth is profvoetballer geworden. De rechtsbenige aanvaller trapte zijn voetbalcarrière af bij La Roca FC en verdiende in 2016 een kans in de jeugdopleiding van Real Salt Lake. Als talent van RSL werd Booth begin 2019 gescout door de Duitse topclub Bayern München.

Debuut voor Bayern München

Booth maakte op 14 juni 2020 zijn debuut in het profvoetbal. Met het tweede team van Bayern München mocht hij invallen tijdens de 3. Liga-wedstrijd tegen SV Waldhof Mannheim (2-3 overwinning). Tot en met januari 2021 liep zijn teller op naar vier officiële wedstrijden. De Amerikaanse aanvaller werd vervolgens voor een half jaar uitgeleend aan FC Sankt Pölten uit Oostenrijk, waar hij drie doelpunten maakte in zeventien officiële wedstrijden.

In de zomer van 2021 sloot Booth zich weer aan bij Bayern München. Op 25 augustus liet trainer Julian Nagelsmann hem debuteren in de hoofdmacht tijdens de confrontatie met Bremer SV in de DFB-Pokal. Der Rekordmeister won deze wedstrijd met 0-12. De rest van het seizoen werd hij opnieuw ondergebracht in het tweede team, waar hij in de Regionalliga 24 keer mocht opdraven (drie doelpunten, zes assists).

Een oerkreet als speler van FC Utrecht (Pro Shots)

Transfer naar FC Utrecht

Bayern München zag wel toekomst in Booth, maar de Amerikaan besloot in de zomer van 2022 transfervrij over te stappen naar FC Utrecht. Op 6 augustus maakte hij als middenvelder zijn debuut in de Eredivisie-wedstrijd tegen RKC Waalwijk (2-2). Zijn eerste doelpunt voor de Domstedelingen werd op 6 november een feit tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Groningen (2-1 overwinning). Met twee doelpunten en vier asists leverde Booth een bijdrage aan de kwalificatie voor de play-offs om Europees voetbal. Utrecht verloor in de halve finale van Sparta Rotterdam.

FC Utrecht opende het seizoen 2023-2024 met een dramatische serie. Booth kon in deze periode weinig betekenen door een blessure, maar knokte zich uiteindelijk weer terug in het team. Op 4 februari 2024 bewees de rechtsbuiten zijn waarde voor het elftal van Ron Jans door driemaal te scoren tegen FC Volendam (4-2 zege). Een pikant detail: zijn broer Zach maakte de openingstreffer voor Het Andere Oranje.


Interlandcarrière

Booth doorliep verschillende jeugdelftallen van de Verenigde Staten. In december 2021 werd hij voor het eerst geselecteerd voor de nationale ploeg. Bondscoach Gregg Berhalter gunde hem destijds geen speeltijd, maar liet hem op 25 maart 2023 alsnog debuteren tijdens de CONCACAF Nations League-wedstrijd tegen Grenada (1-7 overwinning). Drie dagen later mocht de aanvaller eveneens minuten maken tegen El Salvador, dat met 1-0 werd verslagen.

Laatste update: 5 februari 2024

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie