‘Zomertransfers voor Utrecht-sterren Douvikas en Booth’

Foto: ‘Zomertransfers voor Utrecht-sterren Douvikas en Booth’

De kans is erg groot dat FC Utrecht na dit seizoen afscheid moet gaan nemen van spits Tasos Douvikas en flankspeler Taylor Booth. In de Domstad rekent men al voorzichtig op lucratieve zomertransfers voor de twee sterspelers.

FC Utrecht zet in op twaalf miljoen voor Douvikas en Booth

“We weten dat er heel veel interesse is”, erkent technisch directeur Jordy Zuidam in gesprek met ESPN. “We weten ook dat we transfers moeten maken om de club gezond te houden. Ieder jaar hebben we als doel om voor twaalf miljoen euro te verkopen. Dat hebben we dit jaar gedaan en is volgend jaar ook weer de doelstelling. Dan zijn dat jongens die een waarde vertegenwoordigen. Je probeert jongens te behouden voor de club, maar je moet ook realistisch zijn.”

Verder is Zuidam in gesprek met oudgedienden als Bas Dost, Mark van der Maarel en Sander van de Streek. “Met Dost hebben we afgesproken om daar de komende periode over in gesprek te gaan. Met Van der Streek waren we al in gesprek, maar we kennen zijn ambities. Hij wil misschien een stap maken naar het buitenland. We doen er als club wel alles aan om hem te behouden. Met Van der Maarel zijn we wat langer in gesprek. Dat duurt zo lang omdat we ook praten over de tijd na zijn spelerscarrière. Om te kijken of hij ook dan voor de club behouden kan blijven.”

Huurlingen Hendriks en Barkas

Tot slot wil Utrecht graag langer door met Feyenoord-huurling Ramon Hendriks. Betreft doelman Vasilis Barkas (Celtic) wordt dit lastig. “Bij veel van onze huurspelers is een koopoptie in het huurcontract bedongen. Bij Barkas is dat niet zo. Om eerlijk te zijn is de kans minimaal dat hij blijft. Ik probeer altijd naar de mogelijkheden te kijken en die te onderzoeken. Dan kijk ik of er toch nog een vervolgperiode in zit”, aldus Zuidam tot slot.

Douvikas is in potentie Europese top

  • Eens
  • Dat niet
177+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn, deel deze inhoud niet met minderjarigen | Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie